Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Twitter artık 280 karakter

Eylül ayında özellikle İngilizce, İspanyolca, Almanca ve Türkçe gibi Latin alfabelerinin kullanıldığı dillerde karakter sınırlamalarında düzenleme yapmayı amaçlayan Twitter, belli kullanıcılara 280 karakter kullanma imkanı sunmuştu. Japonca, Korece ve Çince alfabe kullanarak tweet atan kullanıcıların ise, karakter limiti 140 olarak kalmasına karar verilmişti. “Verified Account”larda (onaylanmış hesaplar) başlayan 280 karakter kullanımı, bugünden itibaren bireysel kullanıcılar için de sunulmaya başlandı. Twitter’dan yapılan açıklamada ise; yapılan testlerin sonuna geldiklerini, artık herkes için 280 karakter kullanımına erişebileceğini belirtildi.

Twitter, testin ilk dönemlerinde insanların özellikle 280 karakterli tweetler atmaya çalıştığını, ancak sistemin oturması ve kullanıcıların değişikliğe uyum sağlaması ile sadece 140 karakterde ifade edemedikleri durumlarda bu özelliği kullandıklarını belirtiyor. 140 karakter limiti olduğu zaman atılan tweetlerin  yüzde 9’u karakter sınırına takılırken, 280 karakter limitinde ise yüzde 1’i ancak 280 karakter sınırına ulaşabiliyor. Test döneminde ise beklentilerin en azından 190 karakter gibi bir ortalamaya ulaşması beklenirken, atılan tweetlerin sadece yüzde 5’i 140 karakter sınırını aşmış. 190 karakter sınırını aşan tweetlerin oranı ise yüzde 2.

280-2

280 karakter kullanımının uygulamaya geçmesinden sonra, Almanya’da bir kullanıcı, 35 bin karakterli bir tweet atmayı başardı. Sistemde kaynaklanan bir hatadan olduğu düşünülen bu durum için bir bilgi verilmezken, Twitter hesabı dondurdu.

280-1

Eğer hala 280 karakter kullanamıyorsanız, telefonunuzdaki “Twitter” uygulamasını güncelleyebilir, bilgisayarınızda internet tarayıcınızdan sitenin güncel haline ulaşabilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.