Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Afganistan’da canı pahasına intihar bombacısına sarılan polis katliamı önledi

Afganistan’ın başkenti Kabil’de gerçekleşen intihar saldırısında polis memuru Sayed Basam Pacha, saldırgana sarılarak daha fazla kişinin ölmesine engel oldu.

Afganistan Kabil’de Cemiyet-i İslami Partisi düzenlediği toplantı esnasında yaşanan olayda, parti üyelerinin hedef alındığı düşünülüyor. IŞİD’in üstlendiği terör saldırısında polis memuru Pacha’da dahil olmak üzere 7 polis ve 2 sivil hayatını kaybetti, 9 kişi de yaralandı.

sayed

İntihar bombacısına sarılarak patlamayı engellemeye çalışan polis memuru Pacha ise ülkesinde kahraman olarak görülüyor. Bölgede yaşanan terör saldırılarından oldukça etkilenen Pacha, ülkesinde terör saldırılarında ölenler hakkında endişelerini bir çok kez dile getirmiş. Polis memurunun arkadaşlarının ifadelerine göre, mesleğinde yaşanan yozlaşmadan nefret eden Sayed Basam Pasha bir kere daha hayata dönse hayatını insanlar için feda edebilecek bir polismiş. Üniversite eğitimini Türkiye’de gören Pacha, Yüksek Lisans eğitimi için İngiltere’ye gitmeyi düşünse de, ülkesinde kalıp babası gibi polis olup hizmet etmeyi tercih etmiş. Afganistan televizyonu Tolo TV de prodüktör olan yakın arkadaşı Sayed Najib Asil ise Pacha hakkında “Ülkesi ve kendi için büyük hayalleri vardı, babası gibi başkomiser olmak hatta Emniyet Müdürü olmak istiyordu. Ülkede yaşanan yozlaşma ve terör ile savaşmak için Afganistan’da kaldı” diyor.

Sayed Basam Pacha’nın babası da polis ve  Afganistan Emniyet Müdürlüğü’nde Başkomiser olarak görev yapıyor.

Başkomiser Sayed Nizam Agha New York Times’a yaptığı açıklama da  “Oğlum kendini, diğer insanların hayatlarını kurtarmak için feda etti.Kendisiyle gurur duyuyorum” demiş. Oğlu Pacha hakkında “Pacha’nın iki lisans diploması bulunuyordu. Biri Siyaset Bilimi üzerinde, diğeri Polis akademisinde. Türkiye’de 5 yıl boyunca okuduktan sonra, bir buçuk yıl önce Afganistan’a dönerek Polis olmaya karar verdi. Aile de polislik mesleğini icra eden sadece ikimiz varız. 25 yaşında ve bekardı. Üç erkek kardeşi ve bir kız kardeşi vardı. Çok sportif biriydi” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.