Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD Senatosu, fakirden alıp zengine veren vergi reformunu kabul etti

Cumhuriyetçi senatörlerin desteğiyle, büyük şirketlere ve zenginlere fayda sağlayan yeni vergi reformu ABD Senatosu’ndan geçti. Bu tasarının kabul edilmesiyle ABD Başkanı Trump, başkanlığı dönemindeki ilk yasama zaferini kazanmış oldu.

Bugün günün erken saatlerinde yapılan oylamada yeni vergi reformu ABD Senatosu’ndan geçti. 51 kabul oyuna karşı 49 ret oyuyla geçen vergi reformunun aleyhinde oy kullanan tek Cumhuriyetçi Senatör Bob Corker oldu.

Oylama sonrasında düzenlenen basın toplantısında Senato’daki Cumhuriyetçilerin lideri Mitch McConnell, “Ülkemiz için muhteşem bir gün olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Başkan Trump da Twitter üzerinden yaptığı paylaşımla McConnell’a teşekkür etti ve Noel’den önce kanunu onaylayarak yürürlüğe sokacağını duyurdu.

Bu kanunun Senato’dan geçmesi, sene başından beri bir dizi tasarıyı geçirmekte başarısız olan Cumhuriyetçileri biraz olsun rahatlatmış oldu. Cumhuriyetçi Parti’nin kendi içindeki muhalefet nedeniyle istediği şekilde kanun değişiklikleri yapamadığı konular arasında, “Obama Yasası” olarak bilinen sağlık reformu da bulunuyor.

Temsilciler Meclisi de geçtiğimiz ay kendi vergi reformu tasarısını meclisten geçirmişti.

Cumhuriyetçi Parti’nin Temsilciler Meclisi Sözcüsü Paul Ryan ise yaptığı açıklamada “1986 yılından beri ilk defa hem Temsilciler Meclisi hem de Senato, ulusumuzun vergi yasasında önemli bir değişikliği kabul etti. Şimdi Başkan Trump’ın masasına tek bir kanun koymak için hızlıca çalışacağız” dedi.

Senato’dan geçen vergi reformuna göre, kurumlar vergisi yüzde 35’ten yüzde 20’ye indirilecek ve en yüksek gelir grubuna uygulanan gelir vergisi ise yüzde 40’tan 35’e düşürülecek. En yoksullara uygulanacak vergi ise yüzde 10’dan 12’ye çıkarılacak. Planı hazırlayan Cumhuriyetçiler, vergi kesintilerinin yatırımları artırarak ve büyümeyi hızlandırarak herkesi kazandıracağını öne sürmüştü.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.