Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD Savunma Bakanlığı: “Türkiye’den, Afrin Operasyonu’nun sınırlı kalmasını talep ettik”

Amerikan Savunma Bakanlığı Pentagon, Türkiye’nin Afrin operasyonunun “IŞİD’le mücadelede dikkat dağıttığını” ve “sınırlı kalmasını” talep ettiklerini duyurdu. Pentagon’un haftalık basın toplantısında ABD Genelkurmay Başkanlığı Sözcüsü Korgeneral Kenneth McKenzie ile birlikte gazetecilerin sorularını yanıtlayan Pentagon sözcüsü Dana White, Türkiye ile her düzeyde diyalog halinde olduklarını belirterek, “dikkatlerin IŞİD ile mücadeleden kaymasına neden olduğu için”, Türkiye’den operasyonu sınırlı tutulmasını ve her koşulda sivil zaiyattan kaçınılmasını istediklerini söyledi.
Türkiye’nin güvenlik kaygılarını meşru bulduklarını ve bir NATO müttefiki olduğunu vurgulayan White “tüm tarafların IŞİD’i yenmeye konsantre olmasına ihtiyacımız var” dedi. Korgeneral Kenneth McKenzie de, dikkatleri “Fırat Vadisi ve IŞİD’e karşı operasyonlardan” kaydıracak herşeyi “dikkat dağıtıcı” addettiklerini kaydetti.
Bir soru üzerine “şu aşamada Menbiç’e doğru ilerlediklerine dair işaret yok” yanıtını veren McKenzie, “Afrin’den Türkiye’ye YPG tarafından atılan roketlerin neden olduğu sivil ölümleri kınıyor musunuz” sorusuna ise, söz konusu olayın detaylarını bilmediğini ama PKK’nın saldırması durumunda kesinlikle kınayacaklarını söyledi. General McKenzie, YPG’ye verilen silahların toplanması konusunda ise, operasyonların devam ettiğini, toplama işlemine operasyonların sona ermesinden sonra başlanacağını kaydetti. White ve McKenzie’nin basın toplantısını buradan izlemek için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.