Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İttifak yasasının 14 maddesi kabul edildi, tartışma devam ediyor

AKP ve MHP tarafından hazırlanan ittifak yasası olarak da anılan kanun teklifinin ilk 14 maddesi Anayasa Komisyonu’nda görüşülerek kabul edildi. 26 maddelik teklifin ilk 9 maddesini aynen kabul eden TBMM Anayasa Komisyonu, dün 5 maddeyi daha onayladı. Kalan maddelerin de bugün komisyonda görüşülmesi beklenirken HDP, MHP ve Saadet Partisi’nden açıklamalar yapıldı.

Kabul edilen maddeler arasında mühürsüz zarf ve oyların geçerli kabul edilmesi, seçim bölgelerinin birleştirilebilmesi, aynı binada oturan seçmenlerin farklı bölgelere kaydırılabilmesi, Sandık Kurulu Başkanlarının kamu görevlileri arasından belirlenmesi, Cumhurbaşkanı ve Milletvekili seçimlerinde oy pusulalarının aynı zarfa konulması, herhangi bir kişinin ihbarı üzerine kolluk kuvvetlerinin sandık başında bulunabilmesi maddeleri bulunuyor.

HDP: “Kendi adayımızla gireceğiz”

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın bugün yaptığı açıklamada Cumhur İttifakı’nda sadece MHP ve AKP’nin olacağını söyledi ve “Diğer partiler AK Parti listesinden seçime girecek” dedi. HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen ise “Şu anda gündemimizde ittifak yok, kendi adayımızla seçim yarışına gireceğiz ve üzerimizdeki baskıların herkesi şaşırtacak ciddi bir patlamaya neden olacağını göstereceğiz” açıklamasında bulundu.

Karamollaoğlu: “Hem CHP hem de İYİ Parti ile hemfikiriz”

Dün Habertürk’te katıldığı programda “Bugüne kadar atılan yanlış adımların tamamından vazgeçilmediği sürece biz hiçbir şeye razı olmayız” diyen Karamollaoğlu ittifak tartışmalarıyla ilgili olarak, “Bizim için ilkeler üzerinde durmak daha mantıklı. Bu konuda hem CHP hem de İYİ Parti kendi kanaatlerini dile getirdiler. Bunda hemfikiriz bir bakıma” diye konuştu.

Karamollaoğlu, Abdullah Gül ile yaptıkları görüşmeye de değinirken adaylıkla ilgili “Şimdiden karar vermek doğru değil. Aday adaylığı yoklamasını gündemimize oturtmadık. Abdullah Bey’in ismi de olabilir. Abdullah Bey’in kendisinin istekli olması gerek. Şuan da sessiz. Abdullah Bey kesindir olacak diye bir şey yok” açıklamasını yaptı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.