Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Danimarka’da online boşanma 60 euro

The New York Times’ın haberinde, dünyanın en yaygın online ağına sahip olan ülkelerden biri olan Danimarka’da, sağlık geçmişi, vergi, mahkeme sonuçlarına ülkenin internet ağından ulaşmak mümkün. Türkiye’de de bir benzeri bulunan e-devlet uygulamasına benzer sistemde, Danimarka vatandaşlarına daha fazla seçenek sunuyor. 

Kısa bir form doldurup, 60 euroluk mahkeme ücretlerini ödedikten sonra, internet üzerinden boşanmak mümkün. Ancak, Danimarka Avrupa ortalamalarının da üzerine olan boşanma oranları yüzünden, hızlı boşanma prosedürü hakkında düzenleme başlattı.

Habere göre, önümüzdeki yıl yürürlüğe girmesi beklenen uygulama ile beraber, boşanmaya karar veren ve çocuğu olan çiftlerin, boşanma davası başlatmadan önce 3 ay boyunca gözlemlenecek ve ücretsiz evlilik danışmanlığı hizmetleri almaları sağlanacak. Çocuklu aileler için çocukların boşanmadan en az şekilde etkilenmesi isteniyor. Hızlı boşanma prosedürü, çocuk sahibi olmayan çiftler, istismar ve taciz vakaları için geçerli durumda olacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.