Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

“Güney Koreli K-POP grubu Red Velvet, Kuzey Kore’nin başkenti Pyongyang’da konser verdi”

Kuzey Kore lideri Kim Jong Un, karısı Ri Sol Ju ile beraber 1 Nisan Pazar günü başkent Pyongyang’da gerçekleştirilen konseri beraber izlediler. 2 saat süren konserin ardından, Kim Jong Un, Red Velvet grubunun üyeleriyle el sıkışıp fotoğraf çektirdi.

İlk kez bir Kuzey Koreli lider, başkentte gerçekleştirilen Güney Korelilerin düzenlediği bir etkinliğe katılmış oldu. Kuzey Koreli sanatçılar ve sporcular Şubat ayında Güney Kore’de bir etkinliğe katılmışlardı. Buna karşılık olarak Güney Koreli bir heyet Kuzey Kore’nin başkenti Pyongyang’a gelerek çeşitli gösteriler düzenlediler.

“Bahar Geliyor” konseri, Doğu Pyongyang Büyük Tiyatrosunda yapıldı ve ünlü K-POP grubu Red Velvet konseriyle beraber, 11 Güney Koreli sanatçı sahneye çıktı.

Önümüzdeki günlerde, Güney ve Kuzey Koreli sanatçılar, iki ülke arasında ticaretin gelişmesi ve kültürel bağların tekrar kurulması için çalışmalar yürüten Hyundai grubunun milyarder işadamı Ryukyung Chung Ju-yung adına kurulan merkezde beraber konser düzenlemesi bekleniyor.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.