Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Toronto’da kamyonet yayaların arasına daldı, en az 9 ölü 16 yaralı.

Kanada’nın Toronto eyaletinde gerçekleşen olayda, 9 kişinin öldüğü, en az 16 kişiniin yaralandığı bilgisi paylaşıldı. Toronto polisinin yaptığı açıklamaya göre olay, kent merkezinde insanların yoğun olduğu bir cadde olan Yonge caddesi ve Finch caddesinin kesiştiği noktada meydana geldi. Öğlen 13:00 civarı yaşanan olayda, kamyonetin sürücüsü aracı insanların üzerine sürdükten sonra kaçmaya çalıştı, ancak polisler tarafından yakalanıp gözaltına alındı.

Olayın ardından sürücünün kimiliği 25 yaşında Alek Minassian olarak açıklandı. Olayın bir terör saldırısı olmadığı ancak planlı bir şiddet olayı olduğunu düşünülüyor. CTV News muhabiri Michel Boyer tarafından paylaşılan görüntülerde ise, saldırganın yakalanma anında polise bir cisim doğrultarak “Beni öldürün” dediği duyuluyor. Toronto polisi ise ateş açmadan, saldırganı tutuklamayı başarıyorlar.

Toronto polisi, bölgede geniş çaplı bir soruşturma başlattığını duyurdu. Ölü ve yaralı sayısının artmasından korkuluyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.