Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Güney Kore’de güzellik standartlarına karşı gelen spiker, yayında gözlük takmaya başladı

Zorlayıcı güzellik normlarıyla ünlü Güney Kore’de bir haber spikeri, sabah erken saatlerde kontakt lens ve takma kirpik takmayı reddederek gözlük kullanmaya başladı.

5ae9aa0019ee8622008b476d-960-527

Sabah 6’daki haber yayını için her gün 02:40’ta uyanan haber spikeri Lim Hyeon-ju, MBC kanalındaki programına siyah ve altın rengi çerçeveli bir gözlükle çıkmaya başladı.

Güney Kore’de erkek sunucuların gözlük kullanması alışıldık bir durum. Fakat ülkede bir kadın sunucu ilk kez gözlük kullanıyor.

Her gün kontakt lens ve takma kirpik kullanmaktan gözlerinin çok kuruduğunu ve yorulduğunu anlatan spiker Lim, bu şekilde çalışmakta zorlandığını söyledi.

Lim, yüzlerce destek mesajı alan Instagram postunda şunları yazdı: “Sabah haberleri için çok erken uyanmam gerekiyor. Uykumu alamadığımda ve hazırlanmak için kısa zamanım olduğunda bazen gözlük takmak istiyorum. Zamanımı kısaltır ve daha az yorgun olursam haberlere daha iyi odaklanabileceğimi hissediyorum. (…) İzleyenler de haberin doğasına odaklanıyor, sunucunun görünüşüne değil”.

Ekranda gözlük takabilmek için biraz cesarete ihtiyaç duyduğunu söyleyen Lim, aldığı destek mesajları sonrası gözlüğünü düzenli olarak kullanmaya başladı.

5ae9b0a119ee865c008b4787-960-480

Kadınların çok zorlayıcı güzellik normlarına maruz bırakıldığı Güney Kore’de yılda bir milyon estetik ameliyat yapılıyor. Güney Kore, dünyada kişi başına en fazla estetik ameliyatın düştüğü ülke.

Güney Kore’de güzellik, kadınlar için iş hayatında da çok önemli bir faktör. Hangi sektör olduğu fark etmeksizin, işe giderken makyaj yapmamak profesyonellik dışı görülüyor.

Güney Kore’de 30 yaş altındakilerin yüzde 70’i miyop fakat yakın zamanda yapılan bir ankete göre, 552 Güney Koreli çalışanın yarısından fazlasının daha önce hiç gözlük takan kadın çalışma arkadaşı olmamış.

Güney Kore’de iş başvurularında genellikle fotoğraf isteniyor ve başvuranların boyu ve kilosu soruluyor. 2016’da yapılan bir araştırmaya göre, insan kaynakları personelinin yüzde 60’ı, dış görünüşün işe alımda etkili olduğunu söylüyor.

2015’teki bulgulara göre, Güney Kore’de 19-29 yaş arası kadınların üçte biri estetik ameliyat geçirmiş. Göz kapağına kıvrım ekleyerek gözü daha büyük gösteren ve dudak kenarlarını yukarı kaldırarak sürekli gülümseme görüntüsü veren ameliyatlar, ülkedeki en popüler estetik ameliyatları.

img_product01

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.