Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Muharrem İnce Hakkari’de: ‘‘Açık yüreklilikle Kürt sorunu diyeceğiz’’

Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Hakkari’de ‘‘Kürt sorunu eksik demokrasi sorunudur’’ dedi. “Barışacağız, büyüyeceğiz, bölüşeceğiz’’ diyen İnce, kendisini dinleyenlerin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı yuhaladığı esnada, ‘‘Emeklilik günleri gelmiş birini yuhalamayın, güzel gönderin’’ diye konuştu. 

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, seçim çalışmaları için Hakkari’de miting düzenledi. 15:45’de sahneye çıkan İnce, 30 dakika boyunca Hakkarililere seslendi.

 ‘‘Demirtaş’a özgürlük’’

Konuşması sırasında, Selahattin Demirtaş’ı ziyaret ettiğini söyleyen İnce, ‘‘Selo Başkan’’ sloganları eşliğinde büyük alkış aldı. İnce, Selahattin Demirtaş’ın serbest bırakılması gerektiği sözünü yineledi. İnce’nin konuşması esnasında dinleyenler sıkça ‘‘Demirtaş’a özgürlük’’ sloganları attı.

İnce’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ziyaret ettiğini söylediği esnada tepkiler yükselirken, İnce ‘‘Emeklilik günleri gelmiş birini yuhalamayın, güzel gönderin’’ dedi.

Muharrem İnce, 9 Mayıs akşamı Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesi sırasında, Erdoğan’ın kendisine sorduğu bir soruyu şöyle anlattı: ‘‘Bana, kinayeli bir şekilde ‘Yarın Hakkari’ye gittiğinde, orada Türk bayrağı olacak mı?’ diye sordu. Ben de, ‘Tabii olacak’ dedim. Kameralar göstersin de, Sayın Erdoğan da görsün’’.

1 (3)

‘‘Kürt sorunu aslında bir ahlak sorunudur’’

İnce, Kürt sorununu tanımlarken şöyle konuştu: ‘‘Bir sorunumuz var. Sorunumuz Kürt sorunu. Açık yüreklilikle Kürt sorunu diyeceğiz. Peki Kürt sorunu nedir? Bir siyasal sorundur. Ekonomik sorundur. Bir kültürel sorundur, eksik demokrasi sorunudur. Kürt sorunu aslında bir ahlak sorunudur. Neden mi? Politikacılar Diyarbakır’a gelir, Hakkari’ye gelir, Kürtlerin hoşuna gidecek güzel laflar eder. Ancak gider başka yere, burayı unutur. Bambaşka bir insan olur. Size söz veriyorum. Burada yapacağım konuşmayı Rize’de yapmazsam bu siyaseti bırakırım’’.

Kürt sorununu ‘‘3B’’ formülü ile çözeceğiz diyen İnce, ‘‘Barışacağız, büyüyeceğiz, bölüşeceğiz’’ dedi.

‘‘Başörtüsü konusu kapanmıştır, geri dönüşü yoktur’’

İnce, CHP’nin başörtüsüne karşı olduğu iddiaları için, ‘‘İster evinde tak, ister sokakta tak, ister devlette tak. Bunun geri dönüşü yoktur. Bu konu kapanmıştır’’ dedi.

İnce, konuşmasının sonuna doğru basın mensuplarına mal beyannamesini dağıttı.

3 (4)

4 (3)

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.