Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Eski UPS çalışanı, UPS merkezinin adresini kendi adresiyle değiştirdi

Chicago Tribune gazetesinde yayınlanan haberde, 24 yaşındaki Dushaun Henderson-Spruce’ın, Chicago Rogers Park’ta bulunan evinin adresini, UPS merkez binasının adresiyle değiştirdiği iddia ediliyor. Habere göre; icra kurulu ve diğer yönetim kurulu üyeleri de dahil olmak üzere, kredi kartları ve özel yazışmalar Henderson-Spruce’ın Rogers Park’ta bulunan evine teslim edildi. Olayın açığıa çıkmasının ardından Henderson-Spruce dolandırıcılık ve sahtecilik suçlamasıyla gözaltına alındı.

Henderson-Spruce’nin posta kutusu gelen mektupları artık alamadığı için, mektuplar Amerika Posta Servisi’nde birikmeye başladı. UPS güvenlik koordinatörü tarafından fark edilen durumun ardından, değiştirilmiş adrese yaklaşık 3 bin mektup ve yazışma ulaştığı açıklandı.

Hakkında soruşturma başlatılan Henderson-Spruce, 2012 yılında UPS’de kurye olarak çalışmış. Haberde yetkililerin, Henderson-Spruce 26 Ekim 2017 tarihinde UPS merkezinin adres değişikliği için Amerika Posta Servisi’ne başvuru yaptığı ve mektup kutusuna gelen kredi kartlarından hesabına yaklaşık 58 bin dolar para aktardığını iddia ediliyor. Henderson-Spruce ise suçlamaları reddetti ve durumun bir karışıklıktan kaynaklandığını söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.