Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kardeşi ihraç edilen HDP’li Beştaş: “Tek gerekçe kardeşim olmasıymış”

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Perşembe günü Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada kardeşi Prof. Dr. Ramazan Danış’ın Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden ihraç edildiğini açıklamıştı. Bu açıklamanın ardından Medyascope.tv’ye konuşan Beştaş, kardeşinin ihracını şöyle anlattı: “Kardeşim hakkında ne bir dava ne de bir soruşturma var.”
Kardeşi Prof. Dr. Ramazan Danış’ın suçsuz yere ihraç edilen yüz binlerce insandan biri olduğunu kaydeden Beştaş, kardeşinin hakkında hiçbir dava ve soruşturma olmadığını, sadece kardeşi olmasının gerekçe gösterildiğini söyleyerek şunları ekledi:

“Özel bir mesele değil benim açımdan. Bu durumu AKP’lilerin suçsuz yere kimse ihraç edilmemiştir demesi üzerine söyledim. Benim kardeşim de yüz binlerce insandan bir tanesi netice de. Ama çok dikkat çekici aynı zamanda. Kendisi hayatını doktorluğa adamış biri. Ben dosyasını araştırdım. Çünkü hakkında ne bir dava var, ne bir soruşturma var. Sadece doktorluk yapıyor. AKP’liler aracılığıyla araştırdım. Dediler ki dosyasında dipnot var. Benim, yani HDP’li Meral Danış Beştaş’ın kardeşi diye not düşülmüş. Bu bırakın partimize yaklaşımı, yüz binlerce ihracın ne kadar hukuksuz ne kadar keyfi olduğunu ortaya çıkarıyor. Tek gerekçe benim kardeşim olmasıymış” dedi.

“İktidarın hukuk tanımazlığının en önemli resmi”
İhraçların hukuksuz bir şekilde gerçekleştiğinin altını çizen Beştaş sözlerine şöyle devam etti:
“Ben milletvekiliyim ve bu ülkede hukukçuyum. Ben velev ki bir ceza aldım. Kardeşler o bir kişinin aldığı cezadan sorumlu tutulamaz. Suç ve cezalar şahsidir. Bu durum, AKP iktidarının hukuk tanımazlığının en önemli resimlerinden birisidir.”
Söyleşinin tamamı için:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.