Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Meral Akşener, “Medeniyet yolunun taşlarını sadece cesurlar döşer” diyerek cumhurbaşkanlığı seçimi startını verdi

Meral Akşener Ankara Congresium’da yapılan lansmanla İyi Parti’nin seçim startını verdi. Lansmana Hakkari, Hatay, Edirne, Muğla, Artvin ve Sinop olmak üzere diğer şehirlerden İyi Partililer’e canlı bağlantılarla başlandı. Meral Akşener’in hayatının anlatıldığı kısa gösterimde 28 Şubat’ta dimdik durduğu vurgusu yapıldı.

Seçim startının 14 Mayıs 1950 seçiminin yıl dönümüne denk geldiği vurgusu

Akşener, “önce insanı seveceksin engel aşma nedir göreceksin” dediği konuşmasında insanın insan olmaktan doğan hakkına saygı duyulması gerektiğini belirtti. Cumhurbaşkanlığı adaylığı sürecinde ilk düşündüğünün “son yıllarda insanla devlet arasında gittikçe derinleşen uçurumu kaldırmak” olduğunu ifade eden İyi Parti cumhurbaşkanı adayı, Türkiye demokrasi tarihinde 14 Mayıs 1950 seçimlerinin önemine vurgu yaptı.

“Aşa aşa bugüne geldik” ifadesini kullanan Akşener konuşmasında cumhurbaşkanı seçilirse nasıl bir devlet ve nasıl bir yönetim tasavvur ettiklerini anlattı. Devleti yönetenlerin görevinin devletle dünyayı buluşturmak olduğunu ifade eden Akşener, “yeniden dünyaya örnek olacak devlet tasarımıyla geliyoruz” dedi.

Ekonomi alanındaki planlarına konuşmasında geniş yer veren Akşener, devletin işleyiş maliyetini düşürecek çözümleri olduğunu ifade ederek “devlet devlet gibi çalışacak, çiftlik ise devletin içinden çıkartılıp yeniden doğaya bırakılacaktır” dedi. Akşener ayrıca vergi ve teşvik sisteminin verimli ve basit bir hale getirilmesi gerektiğini belirterek ekonomi alanında yapılacaklar “sadece kaynak meselesi değil, akıl ve ahlak meselesidir” dedi.

Cumhurbaşkanı olursa üniversitelerin kamburu olarak nitelendirdiği YÖK’ü tarihin sayfalarına göndereceklerini belirtti.  Üniversitelerin bölünmesi projesinin bir ülkenin geleceğine yapılmış ihanet olduğunu söyleyen Akşener, cumhurbaşkanı olursa bu tasarıyı geri çekeceğini de ifade etti.

15 Temmuz sürecine de değinen Akşener, Kuleli Askeri Lisesi’ni yeniden açacaklarını söylerken salondan “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganları yükseldi.

“Devlet bir kişinin ayağına taş değse sahip çıkandır”

Cumhurbaşkanının 81 milyona sıcaklığını hissettirmesi gerektiğini söyleyen Akşener, “devlet bir kişinin ayağına taş değse sahip çıkandır” dedi.

Halihazırda devlette yönetim boşluğu olduğunu vurgulayan Akşener, “bu yönetim boşluğunu doldurmaya milletimize rahat bir nefes aldırmaya geliyoruz” dedi.  Akşener toplumun esas olarak “bir tarafta helal ekmek peşinde koşan milyonlar ile rant peşinde koşan siyaset simsarları” arasında bölündüğünü ifade etti ve “Yakarsa dünyayı garipler yakar” dedi.

Konuşmasında “adalet” vurgusu da yapan Akşener, “ülkeyi yönetenler kendi  adaletlerini ayrı, milletin adaletini ayrı dağıtamazlar”, “içinde adalet olmayan adalet saraylarına ihtiyacımız yoktur” ifadelerini kullandı.

Konuşmasında sığınmacılar meselesine de yer veren Akşener, herkesin kendi ülkesinde mutlu olduğunu ifade ederek AKP’nin konu ile ilgili tasarruflarını eleştirdi ve  “devlet gibi davranmazsanız, beş milyon mülteciniz olur” dedi.

“Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin tapusu budur, ağa da budur, reis de budur”

Akşener konuşması sırasında TC kimlik kartını çıkarıp salonda bulunan İyi Partililer’den de kimlik kartlarını çıkarmalarını istedi ve “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin tapusu budur, ağa da budur, reis de budur, paşa da budur, irade budur.  80 milyonun tamamı aynı haklara sahiptir, birinci sınıftır, devletin karşısındaki tek torpil belgesi de budur” dedi.

“Medeniyet yolunun taşlarını sadece cesurlar döşer” sloganıyla yola çıktıklarını belirten Akşener konuşmasını da cesaret vurgusuyla sonlandırdı.

Sık sık “iktidar olmamız engellenemez” sloganlarının atıldığı üç bin kişilik salon ayakta kalan izleyicilerle de tamamen doluydu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.