Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Son 24 saat içinde Meksika’da üç kadın politikacı daha öldürüldü

Meksika Ulusal Polisinin yaptığı açıklamaya göre, Meksika’da eylülden bu yana en az 110 seçim adayı öldürüldü.

Meksika polisi cumartesi sabahı erken bir saatte cesetleri bulunan politikacılar ve onların refakatçileriyle ilgili soruşturma başlattı.

Juchitan konsey temsilciliği için çalışan ve Kurumsal Devrimci Parti (PRI) üyesi olan Pamela Teran Pineda, şoförü ve fotoğrafçısı ile birlikte, Meksika yerel saatiyle saat yaklaşık 15: 00’da Colonia Centro’a yakın bir restorandan ayrılırken vurularak öldürüldü.

Meksika Yeşil Parti Ekolojistleri (PVEM) temsilcisi, yasama adayı Puebla Juana (Juany) Irais Maldonadove Şehir Halk Sağlığı, Çevre ve Eğitim Konseyi temsilcisi Erika Cazares de cumartesi sabahı Jopala’da gerçekleştirdikleri bir kampanya sonrası öldürüldü.

Polis raporlarına göre, Maldonado ve Cazares’in araçları yol kenarında terk edilmiş bir halde bulundu. Araçların üzerinde çatışmaların izi hala duruyordu.

Yapılan açıklamada polis, Teran’ın ölümünün bir çete saldırısı olabileceğini belirtti. Söylenene göre Pamela Teran’ın babası Juan Teran’ın, Juchitan Karteli ile ilişkili olduğu iddia edilen bir suçtan sabıka kaydı var.

Meksika Yeşil Parti Ekolojistleri (PVEM) yaptığı açıklamada, “Yetkililer, mevcut seçim süreci boyunca adayların karşı karşıya oldukları şiddet ve saldırganlıklara son vermek için acilen harekete geçmelidir.” dedi.

Kurumsal Devrimci Parti (PRI) Başkanı Jose Antonio Meade, Twitter hesabında yas tutan ailelere başsağlığı dileklerini iletirken “Siyasi ve cinsiyet temelli şiddete son vereceğim. Adalet ve yasaları suçlu aflarının üzerine koyacağım.” dedi.

Meksika’da eylül ayından bu yana en az 110 seçim adayı öldürüldü. BM Proje Hizmetleri Ofisi’nden (UNOPS) yaptığı açıklamada Meksika’daki suç ve devlet yolsuzluğunu kınadı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.