Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İngiltere’de kadınlar 100 yıl önce kabul edilen “oy kullanma hakkını” kutlamak için yürüyüş düzenledi

İngiliz gazetesi Guardian’ın haberine göre, Belfast, Cardiff, Edinburgh ve Londra’da 100.000’den fazla kadının yürüyüşlere katıldığı düşünülüyor.

1918 yılında “oy kullanma hakkı” kazanan kadınların, 100. yıl anısına düzenledikleri yürüyüş, Birleşik Krallık içindeki başkentlerde ve şehirlerde coşku ile kutlandı. İngiltere, İskoçya, Galler ve Kuzey İrlanda’nın başkentlerinde toplanan yüz binlerce kadın, herkes için eşitlik mücadelesi adına kitlesel bir yürüyüş gerçekleştirirken, atılması gereken bir çok adım olduğunu da hatırlattılar.

Yalnızca Londra’da 30,000’den fazla kadının pankartlar ve yeşil beyaz ve mor renkler giyerek yürüyüşe katıldığı tahmin ediliyor. Yürüyüş, Londra’nın Parlamento Meydanında son buldu. Belfast, Cardiff ve Edinburgh’da da binlerce kişinin daha katıldığı tahmin ediliyor. Toplamda 100.000’den fazla kadının katıldığı yürüyüşe, birçok kadın katılmak için yüzlerce mil yol kat etti, bazıları denizaşırı ülkelerden geldi. “All Women Standing Together” sloganında buluşan yaşları 6 ile 96 arasında değişen kadınlar yürüyüşe renk kattılar.

Londra’dan yürüyüş görüntüleri:

Belfast:

https://twitter.com/hmcnamara_gpni/status/1005828103950790656

Edinburgh:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.