Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İsveç milli takımı oyuncusu Jimmy Durmaz, Dünya Kupası’nda ırkçı ölüm tehditleri alıyor

İsveç’in, Türkiye göçmeni Süryani kökenli milli takım futbolcusu Jimmy Durmaz Almanya’ya karşı oynadıkları eleme maçında sonradan oyuna girmiş, 95. dakikada yaptığı faul sonucunda kullanılan serbest vuruş gol ile sonuçlanınca İsveç maçı kaybetmişti.

Resim1

İnstagramına 3000 mesaj gelmiş
İşte bu hareketinden sonra Durmaz, sosyal medya hesaplarına bırakılan mesajlara isyan etti. Oynadığı milli maçlardan sonra hesabına ortalama 50’yi geçmeyen mesaj gelen Durmaz’ın instagram hesabına binlerce mesaj gelmiş.

Basın toplantısına Durmaz’ın arkasına dizilen takım arkadaşları dayanışma ve birlik örneği gösterdi.

Bir sonraki maçlarının oynanacağı Gelendzhik şehrinde yapılan antremanda, söz alan Durmaz “Performansım ile ilgili tüm eleştirileri kabul ediyorum. Ancak çizginin aşıldığı aşikâr… Eğer beni tehdit ederseniz, ırkçı söylemlerde bulunursanız, terörist, Taliban yakıştırmaları yaparsanız, sadece beni değil ailemi de tahdit ederseniz, insanlık kaybedilmiştir ve kabul edilemez bir durum söz konusudur” dedi.

Babası Mardin’den göç eden Durmaz “İsveç doğumluyum ve İsveç Milli Takımı forması giymekten gurur duyuyorum. Asla ırkçılara ve ırkçılığa itibar etmemeliyiz. Aslında bu tür saldırılara alışkınım çünkü hayatım boyunca bu tür yorumlara maruz kaldım. Önemli olan takımımın başarısı” dedi. Basın toplantısını ise arkadaşlarıyla beraber tek bir ağızdan “Kahrolsun ırkçılık” diyerek bitirdi. İsveç antrenörü Janne Andersson da tüm takımın ve teknik ekibin Durmaz’ın arkasında olduğunu belirtti. İsveç bir sonraki maçta Meksika ile tur atlamak için mücadele edecek.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.