Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ekonomist Mustafa Sönmez: Bankalar Türk Telekom’a en kısa sürede alıcı bulmak isteyecektir

Türk Telekom’un % 55 hissesini 2005 yılındaki özelleştirmeden alan Oger Telecom (OTAŞ) firmasının sahibi Lübnan Başbakanı Saad Hariri ve ailesi. Oger Telecom, 2013 yılında Türk Telekom’daki hisselerini teminat göstererek çeşitli yerli ve yabancı bankalardan 5 milyar dolara yakın kredi almıştı. Ancak Türk Telekom kar eden bir şirket olmasına karşın, OTAŞ borçlarını geri ödemeyince, bankalar, alacakları için hükümetten devreye girmesini istemiş, hatta Türk Telekom’un yeniden kamulaştırılması da gündeme gelmişti. Ancak hükümet buna yanaşmayınca, gelinen noktada bankalar tahsil edemedikleri borçlar karşılığında OTAŞ’ın hisselerini alacak. Süreci medyascope.tv’ye özetleyen ekonomist Mustafa Sönmez, bankaların bu alımla bilançolarını düzelttikten sonra bir an önce Türk Telekom’a yeni müşteri arayacağını anlatıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler