Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Emek Haberleri (18): Soma ailelerinin yürüyüşü, MAPP ve Beykent Üniversitesi işçilerinin eylemi, ölen ve zehirlenen işçiler

Soma aileleri yürüyüşe başladı

Soma katliamı davasında çıkan karara tepki gösteren Soma madenci aileleri Ankara Hakimler ve Savcılar Kurulu önüne yürüyüş başlattı.

Manisa’nın Soma ilçesinde 13 Mayıs 2014’te 301 madencinin yaşamını yitirdiği katliamın davası tamamlandı. Karara tepki gösteren aileler, mahkeme tarafından verilen kararın adaletli olmadığını, bunun tüm ülkeye anlatılması ve adaletin aranması için bir dizi etkinlik planladı.

Aileler adına açıklamada bulunan Gülsüm Çolak, madenci yakınlarından oluşan 15 kişilik grup ile, Çanakkale, Silivri, İstanbul, Kocaeli ve Zonguldak’ı ziyaret ederek, benzeri olaylarda yaşamını yitiren işçilerin ailelerini ziyaret edeceklerini, Ankara’da HSK önünde yürüyüşlerini bitireceklerini açıkladı.

soma 1

Yürüyüş programı şu şekilde:

12 Temmuz Perşembe: Çanakkale adalet buluşması

13 Temmuz Cuma: 13.00’da Silivri açıklama (Selçuk Kozağaçlı’ya selam), 20.00’da İstanbul Abbasağa adalet üzerine forum

14 Temmuz Cumartesi: 11.00’da Tuzla iş cinayetleri ile ilgili açıklama, karanfil bırakma; 19.00’da Kocaeli buluşması

15 Temmuz Pazar: Zonguldak madenciler ve aileleri ile buluşma

16 Temmuz: Ankara HSK önü açıklama

soma 2

Parasını alamayan işçiler vince çıktı

Kocaeli’nin Derince ilçesinde, paralarını alamayan iki işçi, inşaat alanında bulunan kule vince çıktı. Ellerinde benzin bidonu olan işçiler, paralarını alamadıkları için kendilerini yakacaklarını söyledi. Çevredekilerin haber vermesi üzerine olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri geldi. İkna edilerek aşağıya inen işçiler ifadeleri alınmak üzere karakola götürüldü.

işçiler vinc 1

Beykent Üniversitesi’nde işçiler iş bıraktı

İstanbul Hadımköy’de yapımı süren Beykent Üniversitesi Esenyurt Kampüsü inşaatında çalışan yaklaşık 70 işçi, dört aydır ödeme alamadıkları için iş bırakma eylemi yaptı.

Yerleşke inşaatına, “İşçi parasını ödemeyen eğitim veremez emek hırsızı”, “Grev var Cumhurbaşkanı duy sesimizi”, “Beykent Üniversitesi işçilerin parasını öde”  pankartlarını asarak eylemlerine devam ettiler.

beykent 1

Metro inşaatında 1 işçi yaşamını yitirdi

Metro inşaatında sıvacı olarak çalışan Metin Akgül, yüksekten düşmesi sonucunda hayatını kaybetti. Mecidiyeköy-Mahmutbey metrosunun Karadeniz Mahallesi İstasyonunda meydana gelen kazada, 57 yaşındaki Metin Akgül yaklaşık 20 metreden aşağıya düştü. Olay yerine itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri, sıva ustası Akgül’ün hayatını kaybettiğini belirledi.

metro kaza 1

104 işçi zehirlendi

Karaman  Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren bir bisküvi fabrikasında çalışan işçiler, gece saatlerinde mide bulantısı şikayetiyle rahatsızlandı.

Rahatsızlanan işçiler Karaman Devlet Hastanesi ve çevre hastanelere müracaat etti. Gözlem altına alınan işçilerden çoğu taburcu edilirken, olayla ilgili İl Sağlık ve İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü görevlileri inceleme başlattı.

104-isci-

MAPP işçileri Coca Cola fabrikası önünde eylem düzenledi

Coca Cola, Efes Pilsen, Samsung, Shell gibi birçok markaya hizmet veren MAPP Merchandising Group Şirketi, sendikalaştıkları için 50’yi aşkın işçiyi işten attı.

Tez-Koop-İş Sendikasına üye oldukları için işten atılan MAPP işçileri, Ankara’da bulunan Coca Cola Bölge Müdürlüğü önünde eylem yaptı.

Tez-Koop-İş Sendikası Genel Örgütlenme Sekreteri Çağdaş Duyar eylemde yaptığı açıklamada,  “MAPP işçilerinin sendikalaştıkları için işten çıkarılmasından MAPP kadar Coca Cola da sorumludur. Dünyanın en büyük alkolsüz içecek şirketi olmakla övünen Coca Cola’nın dağıtım ve tanıtımını MAPP işçileri yapmaktadır. Bu nedenle Coca Cola üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeli, işten çıkarılan işçilerin işe geri alınmaları konusunda aktif rol üstlenmelidir” dedi.

mapp işçileri

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.