Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Adnan Oktar ve 143 kişi “suç örgütü kurmak” suçlamasıyla tutuklandı

Adnan Oktar grubuna yönelik soruşturma kapsamında savcılık ifadeleri tamamlanan ve Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne çıkarılan şüphelilerden 27’si daha tutuklandı. Böylece soruşturma kapsamında, aralarında Adnan Oktar’ın da bulunduğu toplam 143 kişi tutuklanmış oldu. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 187 kişiden 182’si savcılığa sevk edilmişti. Şüphelilerden 14’ü adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, 25 kişinin sorgusu ise sürüyor.

 6C06032E-F913-4759-9DF5-7CA0A803AB7C

Örgüt liderleri de tutuklandı

Tutuklananlar arasında örgüt lideri Adnan Oktar ve grubun tepe kadrosundan Didem Ürer, Alev Babuna, Ayşegül Hüma Babuna ve Ahmet Oktar Babuna da bulunuyor. Adnan Oktar ve grubuna yöneltilen suçlamalar arasında, ‘‘suç işlemek amacıyla örgür kurma’’, ‘‘çocuğun cinsel istismarı’’, ‘‘nitelikli cinsel saldırı’’,  “şantaj”, “mal varlığı değerlerini yurt dışına çıkarma”, “cebir, şiddet ve tehdit kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma” bulunuyor.

‘’İki mağdura cinsel istismar, iki kişiye yönelik cinsel saldırı, 22 kişiyi alıkoyma’’

Savcılık tarafından hazırlanan, grupta yer alan birçok kişinin usülsüz yollarla alınan ruhsatlarla silahlandırıldıkları belirtilen sevk yazısında, ‘‘Yapılanmaya yurt dışından da geldiği tespit edilen paraları örgüte mensup kişilerin kurmuş oldukları şirketler üzerinden akladıktan sonra örgüte aktardığı MASAK raporuna göre örgüt mensupları ve yöneticilerine ait şirketlerin yetkililerin şirketlerin mal satışlarından elde edilen gelirleri şirkete aktarmadan örgütle bağlantılı şahıslara vermek suretiyle parayı kaynağından uzaklaştırma, banka kredilerini ödemeyerek üçüncü kişilere aktarma, yeni kurulan ticari faaliyeti olmayan şirket hesaplarına nakit yatırma ve bu hesaplardan para çekme, gayrimenkul edinme ve akabinde gayrimenkulün mülkiyet yapısını sürekli değiştirerek kara para aklamaya matuf olmuşlardır’’ denildi.

 27A8E4CE-53EA-45B2-B8FC-C15B18F22098

Sevk yazısında Adnan Oktar’a yöneltilen suçlamalar ise şöyle:

“Görüntü tespitleri, mağdur ve müşteki ifadeleri, adli muayene raporları, görüntü ve açık kaynak tespitleri, tape kayıtları ile tüm dosya kapsamı bir arada değerlendirildiğinde şüpheli Oktar’ın silahlı suç örgütünün kurucusu ve elebaşısı konumunda olduğu, örgütün faaliyetleri kapsamında gerçekleştirilen tüm cinsel saldırı, çocuğun cinsel istismarı, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, şantaj ve suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama suçlarından sorumlu olduğu, ayrıca iki mağdura yönelik cinsel istismar, iki kişiye yönelik cinsel saldırı, 22 kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçuna bizatihi iştirak ettiği anlaşılmıştır.”

“FETÖ/PDY benzeri hiyerarşik yapı”

Savcılık tarafından hazırlanan yazıda, Adnan Oktar grubu ile FETÖ arasındaki benzerliklere yönelik tespitler de bulunuyor. NTV’nin haberine göre, yazıda, grubun amaç ve stratejisi, hiyerarşik yapısı ve silahlı ve zorlayıcı gücü itibariyle FETÖ ile benzerlikler taşıdığı tespiti yer alıyor. Ayrıca örgütün FETÖ gibi, “imam bacılar”, “adliye imamı”, “para imamları”, “imam kardeşler”, “infak”, “himmet”, “ecir” görevlerin bulunduğu, örgüt lideri Adnan Oktar’ın Fetullah Gülen gibi kendisini mehdi ilan ettiği ve FETÖ örgüt üyeleri gibi yayın kuruluşlarından istihbarat topladığı vurgulandı.

Adnan Oktar’ın ifadesi: “Örgüt lideri değilim”

Adnan Oktar, 4. Sulh Ceza Hakimliği’ndeki sorgusunda, suçlamaları kabul etmedi. Aylık gelirinin 3 bin 500 TL olduğu söyleyen Oktar, “Lakap kullanırım ancak kod adım yoktur” dedi. Ayrıca Oktar ifadesinde, “Müştekiler bana kumpas kurmuşlardır. Yurtdışı görüşmelerim Türkiye aleyhine değil, Türkiye lehine yapılan görüşmelerdir. Küçük kızları evine alarak cinsel tacizde bulunduğuma dair iddiaları da kabul etmiyorum. Ben kanuna, hukuka uygun yaşayan bir kişiyim. İddiaları çirkin buluyorum, kabul etmiyorum. Gittiğim yerler bellidir. Gizli anlaşılmaz örgüt lideri bir kişi değilim” dedi.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.