Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İngiltere’de bir süper markette 3 yaşındaki çocuğa asit saldırısı

İngiltere’de son yıllarda asit saldırıları sayısında ciddi bir artış söz konusu. Asit saldırıları sebebiyle görme yetisini kaybeden ve ciddi şekilde yaralanan insanların sayısı oldukça fazla. Asit saldırılarının bir kısmı çete şiddetiyle ilişkilendirilirken bazı saldırılar duygusal ilişkilerde taraflardan birinin ayrılmak istemesi sebebiyle gerçekleşiyor. Bu gibi nedenlerin yanında ülkede rasgele saldırılarla da oldukça sık karşılaşılıyor.

Görevliler şimdi küçük çocuğun neden bu saldırıya maruz kaldığını araştırıyor. Polis raporlarına göre küçük çocuğa, yüzüne ve ellerine yakıcı bir madde püskürtmek suretiyle zarar verilmiş. Çocuğun sağlık durumunun şimdilik iyi olduğu belirtilirken polisler bu saldırının kasti olduğu konusunda hemfikir. Araştırmalar sonucunda 4 kişi gözaltına alındı. Batı Mercia Polis Şefi Mark Travis; “Olay bütün mahalle sakinlerini çok etkiledi. İnsanları biraz olsun rahatlatmak için soruşturma adına elimizden geleni yapacağız” dedi. Daha önceki bazı asit saldırılarında failler, bütün soruşturmalara rağmen bulunamamıştı.

Raporlara göre asit saldırılarının pek çoğu Londra’da ve çete kavgalarıyla ilişkili olarak yaşanıyor. Ancak şehirde bazı bankacılar ve motorlu kuryeler de rasgele saldırıların kurbanı oldu. Asit saldırılarını durdurmak çok zor çünkü İngiltere’de pek çok insan asitleri temizlik ürünleri satan marketlerden oldukça kolay bir şekilde temin edebiliyor.

Londra Polisi’nin derlediği bilgilere görey geçtiğimiz yıl asit saldırılarını gerçekleştiren ezici bir çoğunluğu erkek. Kurbanların neredeyse pek çoğu 30 yaşının altındayken, saldırganların pek çoğu daha önce küçük suçlardan hüküm giymiş. 2017’de Londra’daki asit saldırılarının sayısı 2016’ya göre yüzde 50 oranında artış göstermiş.

İngiltere’de bazı bölgelerde ziyaretçiler, ellerinde bir şişeyle alana girmek isterlerse şişelerinden bir yudum içmeleri istenmeye başlandı. Yetililer, asit saldırılarını önlemek ya da asgari seviyeye indirebilmek için asitli sıvıların satışıyla ilgili yeni kanunlar ve kısıtlamalar çıkartmayı düşünüyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.