Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD ve AB arasındaki ticaret savaşında ateşkes sağlandı

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump ve Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, Beyaz Saray’da bir araya gelerek iki taraf arasında bir süredir devam eden gümrük vergisi restleşmesine son verdiklerini açıkladılar.

ABD Başkanı Donald Trump, iki saat süren görüşme sonrası düzenlenen basın toplantısında, AB ile ticaret savaşından kaçınmak için bir dizi önlem üzerinde anlaştıklarını ve bundan böyle taraflar arasındaki ticari ilişkilerde yeni bir dönemin başlayacağını söyledi.

“AB ile otomobil harici endüstriyel ürünlere yönelik tarifeleri ve sübvansiyonları sıfırlamaya çalışmak konusunda anlaşma sağlandığını” kaydeden Trump, çelik ve alüminyuma uygulanan gümrük vergileri ve misilleme tarifelere yönelik meseleleri çözeceklerini ve AB ile varılan anlaşmanın ticari faaliyetlerdeki bürokrasiyi de azaltacağını ifade etti.

iç foto

Öte yandan Avrupa Komisyonu başkanı Juncker ise ABD ile enerji sektöründe işbirliğini güçlendirmek istediklerini belirtti.

AB ile ABD’nin “düşman değil”, “yakın dost ve müttefik” olduğuna dikkat çeken Juncker, ortak basın toplantısında yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Birbirimizle çalışmak zorundayız. Dünya ticaretinin, yarısını bizler temsil ediyoruz. ABD ile AB arasındaki ticaret hacmi 1 trilyon dolardır. Bu nedenle, birbirimizi hedef almak yerine birbirimizle konuşmalıyız.”

Donald Trump, geçtiğimiz haftalarda süren tartışmalar sırasında ABD müttefiği olan AB’yi “ticari bir düşman” olarak nitelemişti.

Trump ayrıca AB ile Dünya Ticaret Örgütü’nün reforme edilmesi konusunda da işbirliğine gideceklerini belirtti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.