Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Endonezya’daki depremde ölenlerin sayısı artıyor

Pazar günü Endonezya’nın Bali ve Lombok adalarında gerçekleşen 6.9 büyüklüğündeki depremde ölenlerin sayısı 98’e yükseldi. Bölgede yaşayan insanlar evlerden, otellerden ve restoranlardan tahliye edildi. Devlet başkanı Joko Widodo yaptığı açıklamada; “Kurtarma çalışmaları devam ediyor. Derin bir üzüntü içindeyiz.” dedi. Endonezya basınına göre kurtarma çalışmalarında 20 diğer kişinin de yaralandığını belirtti.

Endonezya Afet Yönetim Departmanı Başkanı Sutopo Purwo Nugroho yaptığı açıklamada ölü sayısının artacabileceğini belirtti. Bölgede yüzlerce ev ve hastane hasar gördü. 31 kilometre derinliğindeki depremin merkezi, Lombok’un kuzeyinde bulunan Loloan. Deprem aynı zamanda Bali’nin batısında da hissedildi. Lombok’ta artçı sarsıntılar devam ediyor. Endonezya Erken Tsunami Uyarı Sistemi depremden sonra uyarı verse de bu ihtimal daha sonra kaldırıldı.

180805095133-01-indonesia-earthquake-0805-exlarge-169

Reuters’e açıklamada bulunan Avusturalyalı turist Michele Lindsay; “Herkes otellerden dışarıya koşuyordu. Ben de öyle yaptım. Bütün sokaklar insanlarla doldu.” dedi. “Pek çok resmi görevli insanları panik olmamaları konusunda uyarıyordu.”

Endonezya Turizm Bakanlığı yaptığı açıklamada hiçbir turistin depremde yaralanmadığını söyledi.Sosyal medyada paylaşılan fotoğraflarda Bali Havalimanı’nın da ciddi oranda hasar aldığı görüldü. Deprem gerçekleşirken Bali ve Lombok’ta uçuşlar devam ediyordu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.