Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Eşiyle kavga eden ABD’li pilot, kaçırdığı uçağı kendi evine düşürdü

ABD’nin Utah eyaletinde özel bir şirkette çalışan arama kurtarma pilotu Duane Youd, karısıyla kavga ettikten sonra, şirketin uçaklarından birini kaçırıp, kendi evine düşürdü. Youd olay sırasında hayatını kaybetti.

Cessna Citation model uçağı lüks evine düşüren pilotun evinde bulunan karısı ve üvey oğlu yara almadan kurtuldu. 

Youd’un biyolojik çocukları ise kaza esnasında evde değildi. Polis, Youd’un uçağı çalmadan önce biyolojik çocuklarını arayarak onlara ‘annelerinin evine gitmelerini’ söylediğini ve çocukların da öyle yaptığını açıkladı.

Çift terapisine gidiyordu

Pilotun karısıyla beraber terapiye gittiği belirtildi. Çift rehabilitasyonu tedavisi gören karı-koca evliliklerindeki sorunları belli ki aşamamış.

Pazartesi günü karısının ihbarıyla gözaltına alınan ve aile içi şiddet suçlamalarıyla hakkında iddianame hazırlanan Youd, savcı tarafından belirlenen kefaleti ödeyerek serbest bırakıldı. Son aylarda benzer suçlamalarla bir kere daha gözaltına alınan şahıs daha sonra evindeki eşyalarını almak için polis eskortu istedi ve polis raporlarına göre ev ziyareti sorunsuz geçti.
 
Ancak daha sonra çalıştığı şirketin hangarına giden pilot, izinsiz olarak havalandırdığı uçakla, mucize eseri elektrik direk ve çevre kablolarına takılmadan ve komşu evlere zarar vermeden kendi evinin üzerine çakıldı.

Kaza sonrası sosyal medyada yayılan görüntülerde, evin alevler içinde olduğu ancak yıkım tehlikesi bulunmadığı gözüküyor. Bununla birlikte uçağın burnu ve kokpiti tamamen harap olmuş durumda.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.