Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Elon Musk’ın attığı tweetler üzerine Tesla’ya soruşturma açıldı

Elektrikli araba üretmek üzerine yola çıkan Tesla şirketinin kurucusu ve CEO’su Elon Musk, geçtiğimiz hafta Twitter üzerinden yaptığı açıklamada ” Tesla’yı hisse başına 420 dolardan borsadan çekmeyi değerlendiriyorum. Finansman garantilendi” demişti. Bu açıklamanın ardından Tesla’nın hisselerinde yüzde 11’lik bir artış gerçekleşti. Bu hamle ile birlikte şirketin değerinin 10 milyar dolarlık artışla 70,6 milyar dolara ulaşması bekleniyor.

ABD hükümeti ve Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, Musk’ın Twitter’dan yaptığı açıklama ve Tesla’nın borsadan çekilme kararını incelemek için bir komisyon oluşturmaya karar verdi. Komisyon, şirketin verdiği kararı ve borsadan çekilmesine yetebilecek finansmanı güvence altına alıp almadığını anlamak için, Tesla’ya soruşturma başlattı.

Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun başlattığı soruşturma kapsamında, mahkeme celbi ilk kez Fox Business Network tarafından ortaya çıkarıldı. Tesla’nın hisseleri Çarşamba günü işlemlerde yüzde 3’ten fazla düşüş gösterdi.

Tesla yönetim kurulu, Elon Musk’un 7 Ağustos’daki tweetinin neden olabileceği potansiyel hasarı önlemek için çalışmaya devam ediyor. Bazı yönetim kurulu üyeleri, Musk’ı Twitter’ı kullanmayı bırakmaya çağırdılar ve yönetim kurulu bağımsız direktörleri geçtiğimiz günlerde şirketi temsil etmek üzere Paul, Weiss, Rifkind, Wharton & Garrison hukuk bürosunu işe aldı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.