Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Japonya son 25 yılın en güçlü tayfununa hazırlanıyor

Son 25 yılın en güçlü tayfunu “Jebi”, Japonya’nın batı kıyılarında etkili olmaya başladı. Saatteki hızının 216 kilometreye ulaşması beklenen Jebi tayfununun, 1993’ten bu yana Japonya’da görülen en güçlü tayfun olması bekleniyor.

Japonya’nın batısında bulunan liman kenti Kobe’de 300 bin kişiden fazla insanın tahliye edilmesi bekleniyor. Adalar ile birlikte 1 milyon fazla insanın tayfundan birinci dereceden etkileneceği düşünülüyor. Yetkililer erken tahliye ve gerekli önlemlerin alınması için uyarılarda bulunmaya başladı. Ülkenin birçok yerinde ise tren ve uçuşlar iptal ediliyor. Okulların ve devlet kurumlarının ise bir süre kapalı olması bekleniyor.

Japonya Meteoroloji Ajansı’ndan yapılan açıklamada, Jebi tayfununun takımadaların güney ve güneybatısında şiddetli rüzgarları, toprak kaymaları ve sellerin yanı sıra yüksek gelgitleri, yıldırım ve kasırgaları tetikleyebileceği belirtildi. Jebi tayfununun doğrudan Tokyo’ya ulaşması beklenmezken, meteoroloji ajansına göre, Japonya’nın büyük kentleri Osaka ve Kyoto’yu etkilemesi bekleniyor. 100 milyonluk nüfusuyla en büyük Japon adası konumunda bulunan Honshu’nun ise doğrudan tayfunun etki alanında kalması bekleniyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.