Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kanguru ülkeleri karıştırdı: Avusturya’da kanguru görüldü

Avusturyalılar zaman zaman ülkelerinin 14 bin kilometre uzaktaki Avusturalya ile karıştırılmasından rahatsızlık duyuyorlar. Avusturya’da bir kanguru görülmüş olması, iki ülke arasındaki bu karışıklığı daha da artırabilir.

Kuzey Avusturya’daki küçük Kirchschlag kasabası sakinleri, kasabadaki bir ormanda Avusturalya’ya özgü olan kangurunun dolaştığını fark etti. Polis hafta sonu boyunca birden fazla kişinin kanguruyu gördüğünü onayladı. Fakat Salı günü polis tarafından BBC’ye yapılan açıklamada kangurunun genel olarak gizemini korumaya devam ettiği söylendi.

Haber ajansı AFP’ye konuşan ve adını vermek istemeyen bir polis yetkilisi, “inanılmaz geliyor ama doğru” dedi ve ekledi: “Çevremizdeki tüm hayvanat bahçelerini ve kanguru yetiştiricilerini aradık ama hiçbiri kayıp bir kanguruları olduğunu söylemedi. Sahibinin ortaya çıkmasını umuyoruz”.

Yerel basına konuşan yetkililer, evcil hayvan olarak beslenmesi için özel bir izin gereken kanguru konusuna “kaçak bir köpekmiş gibi” yaklaştıklarını söyledi.

Ruth Kastner adlı vatandaş, ORF adlı radyoya, kocasıyla arabayla giderlerken yolda kanguruyu gördüklerini anlattı: “Bu gerçekten de bir kanguru diye düşündük, daha sonra çayırda zıplayarak yoldan uzaklaştı ve ormana doğru gitti.”

Polis kangurunun ne tür bir kanguru olduğunu doğrulayamadı fakat bölgedeki bir zoolog kangurunun türünün ‘ağaç kangurusu’ olduğunu iddia etti. Schmiding Hayvanat Bahçesi’nden Daniela Artmann ise, haber ajansı APA’ya yaptığı açıklamada, kangurunun “serin havalara da dayanabilen Bennet kangurusu olabileceğini” söyledi.

Bölge sakinlerini şoke eden bu olay, Yukarı Avusturya’daki ilk keseli hayvan vakası değil. 2015’de de yerel basın bir kanguru görüldüğünü rapor etmiş, daha sonra kangurunun Almanya’dan kaçan bir evcil hayvan olduğu ortaya çıkmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.