Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Popüler Film Oscarı iptal edildi

Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi, 1929’dan beri verdiği Oscar ödüllerine, 2014-2018 yılları arasında kademeli olarak düşen reytingler yüzünden “En iyi popüler film” kategorisi ekleyerek izleyici sayısında artış sağlamayı planlıyordu. Akademi popüler film kategorisi içinde ise, box office rakamlarında o yıl içince zirvede olan filmlerin yarışacağını açıklamıştı.

Ancak “En iyi popüler film” kategorisi, önümüzdeki yıl gerçekleşecek 91. Oscar Ödülleri’nde yer alacaktı, ancak ertelendiği kararı bugün açıklandı.

Akademi ise, geçtiğimiz yıllarda box office rakamlarında rekor izlenme rakamlarına ulaşan filmler için zorluk yaratacağını ve haksızlık olacağını açıkladılar. Akademi’nin yönetim kurulu ise, kategorinin şartlarını ve koşullarını tekrardan belirlemeleri gerektiğini söyledi.

Sosyal medyada ve basında geniş çaplı tartışmalara sebep olan popüler film kategorisinin aldığı en önemli eleştiri ise, popüler film ödüllerinin oscarın ruhunu öldüreceği yönündeydi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.