Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Rus muhalif grup Pussy Riot üyesinin zehirlendiğinden şüpheleniliyor

Dünya Kupası final maçında sahaya girmesi ve Putin karşıtı gösterileriyle tanınan Pussy Riot grubunun üyelerinden Pyotr Verzilov’un zehirlenmiş olabileceği öne sürüldü. Hastaneye kaldırılarak yoğun bakıma alınan Verzilov’un görme, konuşma ve yürütme yetilerini kaybettiği belirtildi.

Rus muhalif grup Pussy Riot’un Twitter hesabından yapılan açıklamada “Dostumuz, kardeşimiz ve yoldaşımız Pyotr Verzilov, yoğun bakımda. Hayati tehlikesi var. Zehirlenmiş olabileceğini düşünüyoruz” denildi.

Verzilov’un çarşamba akşamı rahatsızlandığı, grup üyelerinden birinin Rus haber platformu Meduza’ya konuşmasıyla öğrenildi. Grup üyesi ve aynı zamanda Verzilov’un kız arkadaşı olan Veronika Nikulşina, haberi takip eden iki saat içinde durumunun “katbekat ağırlaşmaya başladığını” bildirdiği Verzilov’un önce görme, ardından da konuşma ve yürüme yetisini kaybettiğini aktarmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.