Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Diyarbakır Tabip Odası: 8 yaşındaki E.T.’nin ölüm sebebi bağırsak şarbonu

Bitlis’ten bağırsak ve mide kanaması şikayetiyle Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne getirilen E.T. (8) geçtiğimiz günlerde hayatını kaybetti. Alınan kültür ve enfeksiyon örneklerinin tahlili sonrasında küçük kızın ailesine ölüm sebebinin bağırsak şarbonu olduğu söylendi.

Medyascope’a konuşan Diyarbakır Tabip Odası (DTO) üyesi Dr. Orhan İlim, ‘Küçük kızın ailesi 28 Ağustos’ta hastaneye başvurmuş. Ertesi gün vefat eden E.T., Bitlis’e gönderilerek defnedilmiş. Aile fertlerine küçük kızın ölüm sebebi bağırsak şarbonu olarak söylenmiş” dedi. 

İlim, Diyarbakır Tabip Odası’nın yaptığı görüşmede, ailenin hastalanan bir keçiyi ölmeden önce keserek tükettiğini ve tüm aile fertlerinin keçinin etinden yediğini ama keçinin dalağını tüketen küçük kızın bir süre sonra fenalaştığını belirtti.  Daha sonra yapılan araştırmada aynı köyden 25 keçinin de hastalandığını ve köyde karantina uygulamasına başlandığını belirten İlim, eldeki tüm verilerin E.T.’nin şarbondan hayatını kaybettiği yönünde olduğunu söyledi.

Dr. Orhan İlim’in açıklamaları şöyle:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.