Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İspanya uyuşturucu çetelerinin özel hayatları sosyal medyaya düştü, mafya da ifşacının peşine

Yer: Endülüs 
Gönülsüz başroller: Lokal uyuşturucu mafyasının önemli isimleri

Fotoğrafları yayınlanan şahıslardan izinsiz ve habersiz açılan Instagram hesabında, suç ağının yaşam biçimiyle ilgili fikir edinmek mümkün: Partiler, evlilik dışı ilişkiler, kod adları vs.

İki gün açık kalan hesaba yüzlerce tehdit mesajı gelirken, polis, örgüt üyelerinin alarm durumuna geçtiğini söylüyor. Yaklaşık 20 fotoğrafın yayınlandığı hesapta örgütün en büyük isimlerinin sağ kollarının ve sevgililerinin icraatları da ifşa ediliyor. Bazı fotoğraflar suç örgütünün üst düzey üyelerini partilerde, çıplak kadınlarla gösteriyor. 
 
Polis: Hesap içeriden birine ait
Polis, @cotilleolalinea (Linea şehrinden dedikodular anlamına geliyor) Instagram hesabını açan kişinin maddi intikam peşinde olduğunu düşünüyor çünkü yayınladığı fotoğraflardan birinin altında şu yorum var: “Borçlarına rağmen Ibiza’ya gittiler ve milyonlar harcadılar.”

Hesabı açan kişi, Endülüs mafyasına fransız kalanları da unutmamış ve fotoğrafların altına bilgilendirici notlar düşmüş. Bunlardan bazıları şöyle::

-Büyük patron ve kadınları: Karısını ve çocuklarını evde bırakıp, hamile olan sevgilisiyle eğleniyor. Daha sonra hamile olanı da bırakıp Ibiza’da üçüncü sevgilisiyle buluşuyor.

-Ibiza’da 1 milyon eurodan fazla harcadılar.
Fotoğrafın altında “büyük patron” yazıyor.

Yetkililer fotoğraftaki şahıslardan birinin polis tarafından yakinen takip edildiğini, bir polis aramasında 200 bin euro ile yakalandığını ve davasının sürdüğünü belirtiyor. Ayrıca başka bir vukuatı da; gözaltında bulunan örgüt elemanlarından birinin bulunduğu hastaneyi basmak. 

Mafyadan, ifşacıyı polisten önce kendilerine ihbar edene para ödülü!
Diğer taraftan ,ifşa olan şahıslar, hesabı açanın gerçek kimliğini açıklayana para ödülü vereceklerini açıkladı. Gizlisi saklısı kalmayan mafya üyeleri, kendilerine karşı işlenen suçun cezasız kalmayacağına dair ant içip, sosyal medyadan tehditler savurdu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.