Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD başkanının oğlu Donald Trump Jr., CNN muhabirini yalan haber yapmakla suçladı, kendisi yalancı çıktı

Geçen hafta sonu Amerika’nın doğu kıyılarını vuran Florence kasırgası büyük bir can ve mal kaybına yol açtı. Yaşamını yitirenlerin sayısı 32’yi bulurken, milyonlarca dolarlık maddi hasarda söz konusu. Ayrıca kasırganın ardında bıraktığı sel felaketi birden fazla eyaleti etkilemeye devam ediyor.

İşte bu felaket senaryolarının gerçekleştiği günlerde Trump ve ailesinin basınla olan çekişmesi devam ediyor. Donald Trump Jr., babası ülkenin başına geçtiğinden beri hükümet düşmanlığıyla suçladıkları CNN’in ünlü muhabiri ve sunucusu Anderson Cooper’ı, bir fotoğrafı kanıt göstererek yalan haber yapmakla suçladı.
Sosyal medyadan paylaştığı fotoğrafta, Anderson Cooper beline kadar selin içinde, fırtınanın vurduğu bir bölgeden haber yaparken görülüyor. Kameramanı ise daha sığ bir bölgeden çekim yaparken sadece ayakları suyun içinde. Oğul Trump’ın muhabire yönelttiği suçlama, fırtınanın boyutlarını abartarak Başkan Trump’ın felaket yönetimini küçük düşürmek.

Tweette şöyle yazıyor: “CNN’in reytingleri son dönemde yüzde 41 düştü, nedenleri ise çok açık. Başkanı kötü göstermek için yalan söylemeyi bırakın.”

Esas yalancı kendisi çıktı

Ne var ki oğul Trump’ın paylaştığı fotoğraf 2008’deki Ike kasırgasındandı.  O yıl, ABD’nin Teksas eyaletini ve Karayipleri vuran kasırga büyük hasara yol açmıştı.

Günlük programından 9 dakikayı Donald Trump Jr.’a cevap vermek için ayıran Cooper,  avcılığıyla bilinen Trump Jr’a, “Kendini doğa sporlarına adamış biri olarak, Afrika’da silahla avlanmak için ciddi paralar harcıyorsun. Ancak seni kasırganın vurduğu şehirlerde, vatandaşa yardım ederken göreceğimizi zannetmiyorum. Eminim yalan tweetler atmak gibi daha önemli işlerin var” diye seslendi.

Donald Trump’ın medya ile savaşı 

Washington Post, New York Times, Chicago Tribune, Boston Globe ve CNN gibi araştırmacı gazeteciliğin mabedi sayılan kurumlarla, seçildiği günden itibaren atışan Trump, geçen aylarda kendisiyle ayrı düşen bu gazete ve televizyon kanallarını “halk düşmanı” ilan etmişti.

ABD’de 350’ye yakın gazete ABD Başkanı Donald Trump’ın gazetecileri düşman olarak görmesi karşısında bir kampanya başlatmıştı. Gazeteler, yayımladıkları editoryal makalelerle ve sosyal medyadaki #EnemyofNone (Kimsenin düşmanı değiliz) etiketiyle Trump’ın basına yönelik suçlamalarını kınayarak, özgür basının önemini vurgulamıştı.

Trump, Beyaz Saray’da düzenlediği basın toplantılarında gazetecilerin akreditasyonlarını engellemek ya da basın toplantısından çıkarmak gibi birçok olayla gündeme gelmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.