Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Atilla Ülkümen: “Ayakkabı sektöründe faaliyet gösteren firmaların sıkıntısı alışveriş merkezlerinin açılmasıyla başladı”

Türkiye’nin ayakkabı sektöründe faaliyet gösteren büyük perakende şirketlerinin art arda konkordato ilan ettiklerini açıklamalarının ardından tüm dikkatler ayakkabı sektörüne çevrildi.

Birbiri ardına gelen konkordato ilanlarının ardından Medyascope.tv’ye konuşan Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği (TASD) Yönetim Kurulu Üyesi Atilla Ülkümen, konkordato ilan eden firmaların son yıllardaki bilançolarının da bugünkü durumdan çok farklı durumda olmadığını söyledi.

Ülkümen konuşmasının devamında, ayakkabı sektörünün içinde bulunduğu duruma nasıl geldiğini şu sözlerle açıkladı:

“Ayakkabı sektöründe faaliyet gösteren firmaların sıkıntısı alışveriş merkezlerinin açılmasıyla başladı. Alışveriş merkezlerinden dolayı sokak mağazacılığının yok olması, firmaları oyunu daha pahalı mekânlarda oynamaya itti.’’

Yurtdışından ithal mal ve malzeme getiren firmalar haricinde sektördeki birçok firmanın yerli hammaddeyle üretim yaptığını belirten Ülkümen, firmaların ürün satmak için fazla maliyete bakmaksızın, sadece cirolarla iş yapar hale geldiğini, bunun da sektördeki yan sanayi üreticileri açısından ödemelerin vadesinin uzamasına sebep olduğunu belirtti.

Atilla Ülkümen’in söyleşinin tamamını buradan dinleyebilirsiniz:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.