Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Instagram’ın iki kurucu ismi, şirketten istifa etti

Fotoğraf ve video paylaşım uygulaması Instagram’ın kurucu ekibinden Kevin Systrom ve Mike Krieger, şirketten ayrılacaklarını duyurdu. BBC’de yayınlanan haberde, Systrom ve Krieger’ın yeni bir sosyal paylaşım platformu üzerinde çalışacaklarına dair iddialar yer alıyor.

Instagram’ın CEO’su olan ve ekibin kurucu isimlerinden Systrom, kişisel blogundan yaptığı açıklamada, “Merakımızı ve yaratıcılığımızı yeniden keşfetmek için ayrılıyoruz” dedi.

Krieger da twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, “Kevin ve ben, yaklaşık 8 yıl önce insanların yaratıcılığını ve keşif ruhunu ortaya çıkaracak bir şeyler inşa etmek umuduyla Instagram’ı başlattık. Şimdi yeni bir sayfa açma zamanı” açıklamasında bulundu. Habere göre, Systrom ve Krieger’ın ayrılma sebepleri, Facebook yönetimiyle yaşadıkları anlaşmazlık.

Facebook’un CEO’su ve kurucusu Mark Zuckerberg ise Instagram’ın yöneticilerinin ayrılığına dair yaptığı açıklamada, “Instagram, kurucularının ortak yaratıcılık yeteneklerini yansıtıyor. Birlikte çalıştığımız 6 yıl içinde çok şey öğrendim ve bundan büyük keyif aldım. Bundan sonra ne geliştireceklerini görmek için sabırsızlanıyorum” dedi.

Facebook’un satın aldığı Whatsapp uygulamasının kurucusu ve CEO’su Jan Koum, satıştan kısa bir süre sonra istifa ettiğini açıklamıştı. İstifa sürecinde ise, Facebook yönetiminin Koum’u istifaya zorladığı iddia edilmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.