Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hollanda’da terör eylemi hazırlığındaki 7 kişi yakalandı

Hollanda polisi, terör eylemi hazırlığında olduğu iddia edilen 7 kişiyi tutukladı. Operasyon terörle mücadele ekipleri tarafından Arnhem kenti ve Weert’in güney bölgesinde eş zamanlı olarak gerçekleştirildi. Perşembe günü gerçekleştirilen operasyonda yaşları 21 ile 34 arasında değişen 7 erkek, el bombaları, kalaşnikoflar ve bomba yapımında kullanılan malzemelerle yakalandı.

Yetkililer, grubun başındaki ismin IŞİD’e katılmak için kaçak yollardan seyahat ederken yakalanan, Irak kökenli 34 yaşında bir erkek olduğunu söyledi. Yakalananlar, 2018’in Nisan ayından beri Hollanda Gizli Servisi tarafından takip altındaydı. Zanlıların planladıkları saldırıların detayları paylaşılmazken, araba ile bombalı saldırı ve kalabalık üzerine ateş açma gibi şiddet eylemleri düzenlemeyi planladıkları iddia ediliyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.