Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Fransa, Paris yakınlarındaki saldırı girişiminden İran’ı sorumlu tutuyor: İki İranlının mal varlıkları donduruldu

Rfi’nin haberine göre, Fransa, İran İstihbarat Bakanlığı’nda iç güvenlikten sorumlu iki İranlı yetkilinin mal varlıklarını dondurma kararı aldı. Fransız yetkililerin yaptığı açıklamaya göre İran, 30 Haziran’da Paris yakınlarındaki Villepinte’de başarısız olan saldırı girişiminden sorumlu tutuluyor. Aynı açıklamada, İran’ın kendi istihbarat birimleri aracılığıyla 30 Haziran’da Fransa’da yaşayan muhalif İranlılara yönelik bir saldırı hazırlığı yaptığı belirtildi. Fransızlar durumun çok ağır olduğunu belirtirken, İranlı yetkililer ortada yanlış anlaşılma olduğunu ve bunu aşmak istediklerini söyledi.

30 Haziran günü, İranlı bir çift Belçika’da, üzerlerinde patlayıcı ve ateşleme mekanizmalarıyla yakalandı ve cezaevine konuldu. Soruşturmaya göre, iki İranlı Villepinte’de bombalı saldırı yapacaktı. Hedeflerinde ise Halkın Mücahidleri Örgütü sempatizanlarının toplanacağı Villepinte’deki toplantı vardı. Burada yaklaşık 25.000 muhalif İranlı toplanacaktı. Halkın Mücahitleri Örgütü, İslam Devrimi sonrası İran’da en büyük muhalif gruplardan biri olarak biliniyor. Pek çok üyesi diasporada sürgünde yaşıyor. Örgüt, İran’da İslami rejimin yıkılması için mücadele veriyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.