Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İsrail medyası: Beyrut’ta Hizbullah’a ait dördüncü bir füze mevzisi bulundu

İsrail’in, Hizbullah’ın Beyrut’ta füze imalathaneleri kurduğu iddialarına dair yeni gelişmeler yaşanıyor. İsrail medyası Hizbullah’a ait dördüncü bir mevzinin yerinin belirlendiğini iddia ederken, Lübnan hükümeti İsrail’i “sahte iddialarla Lübnan’a yönelik olası bir saldırıyı meşrulaştırmaya çalışmakla” suçladı.

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, 25 Eylül’de Birleşmiş Milletler 73. Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada Hizbullah’ın Beyrut’ta, yerleşim yerlerinin altında üç adet gizli füze imalathanesi kurduğunu iddia etti. Ardından da İsrail medyasında söz konusu mevzilerin konumuna dair haberler çıktı.

Şark-ül Avsat gazetesi ise dün geçtiği haberde, İsrail’in iddialarının doğru olmadığını ve Lübnan’a saldırmak için bahane olarak kullanılabileceğini belirtti. Lübnanlı yetkililer de Refik Hariri Uluslararası Havalimanı çevresinde olduğu iddia edilen imalathanelerin varlığını reddetti.

Lübnan Dışişleri Bakanı Cibran Basil, geçen pazartesi yaptığı açıklamada “İsrail’in sahte iddialarla bir başka saldırıyı meşrulaştırmak istediğini” söyledi. Basil açıklamasının ardından, iddiaları uluslararası kamuoyu karşısında da yalanlamak için, 73 yabancı temsilciyi söz konusu bölgelere götürdü. Netanyahu ise Dışişleri Bakanı Basil’i, “Hizbullah’nı kuklası” olmakla suçladı.

Son olarak İsrail medyasında dördüncü bir füze mevzisinin daha bulunduğu iddiaları ortaya atıldı. Siyonist ve sağcı olarak tanınan Arutz Şeva radyosunun haberine göre, İsrail ordusu WhatsApp üzerinden, Güney Beyrut sakinlerine yaşadıkları bölgede Hizbullah’a ait imalathaneler olduğuna dair uyarı mesajları gönderdi. İddialara göre, dördüncü roket mevzisi İspanyol Elçiliği yakınında, bir hastane ile okul arasında bulunuyor.

İddia edilen dördüncü mevzi.

Times of Israel’de yer alan habere göre ise, İsrail ordusu yetkilileri, dördüncü bir mevzi bulunduğuna yönelik iddialara yanıt vermeyi reddediyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.