Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Harry Potter ve Kefaret filmlerinin çekildiği İngiltere’deki Yedi Kızkardeşler uçurumlarına Güney Koreli ve Çinli turistler akın ediyor

Çin ve Güney Kore’de sosyal medya üzerinden reklamı yapılan Londra civarındaki Yedi Kızkardeşler uçurumları bu bölgeden turistlerin akınına uğruyor. Atonement (Kefaret) filminin ve Harry Potter serisinin çekildiği kayalıklar, Asyalı genç turistler arasında Big Ben ve Buckingham Sarayı’ndan önce görülmesi gereken yerler arasında!

Bahar ayında Güney Kore’nin çok izlenen bir reality show programı bir bölümünü burada çekti. Haziran ayında da yine Güney Koreli bir oyuncu uçurumda çekildiği fotoğraf ve videoları Instagram üzerinden paylaşınca tırmanışçıların rağbet ettiği “rüzgarlı cennet” ünlülerden feyz alan genç Koreli turistlerin uğrak yerine döndü. 28 yaşındaki Koreli turist Hyeon Hui Shin, “Sosyal medyada Londra’yı arayınca ilk gördüğümüz yer burası. Londra’dan bu kadar uzak olduğunu tahmin etmemiştim” diyor.

Güney Koreliler arasındaki yeni trendin yanı sıra Çinliler arasında da kayalıklar 2 yıldır büyük ilgi görüyor. Yerel turizm yetkilileri bu ziyaretçi artışını bir fırsat olarak görüyor. Turistlerin daha uzun süre kalmalarını ve civar yerleri de gezmelerini sağlamanın yollarını aramaya başlamışlar. Açılması düşünülen ziyaretçi merkezinin yanında Çinli organizasyonlarla ortaklık yapmaya başlamışlar. Yerel turizm ajanslarından biri WeChat gibi platformlardan paylaşım yapması için Çinli bir öğrenciyle anlaşmış. Onun önerisiyle bölgedeki yerel ve Çin yemeği restoranlarının reklamını yapmaya ve toplu ulaşımla ilgili bilgiler vermeye başlamışlar.

Şehirlerindeki kalabalıktan bunalan Çinliler, daha sakin yerlerde turist kalabalığının içine karışmadan kendi rotalarını özgürce çizmeyi ve sakin yerlerde olmayı tercih ediyor. 42 yaşındaki hiphop dançısı Shi Yu Liu, “Turları takip etmeyi sevmiyoruz. Çok hızlı ilerlemek zorundasın. Olduğun yerin keyfini çıkaramıyorsun” diyor.

27 yaşındaki Natalie Chi ise, “Uçurum aynı Kefaret filmindeki gibi gözüküyor. İnsanlar çok küçükmüş gibi hissediyorum” görüşünü paylaşıyor.

Erozyona uğrayan bölgeye olan yoğun ilgi endişeleri de beraberinde getiriyor. Geçen yıl ayağı kayan Koreli bir öğrenci hayatını kaybetmiş. Önceki yıllarda da yakındaki bir tepede intihar vakalarına rastlanıyormuş.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.