Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Trump: “Hakkımı yemeyin ben de çevreciyimdir, MIT’de çalışan akademisyen amcamdan biliyorum”

Slate.fr’de yer alan habere göre, ABD Başkanı Donald Trump dün yaptığı bir söyleşide, kendisinin de bir çevreci olduğunu ancak birçok kişinin iklim değişikliği konusunu abarttığını söyledi. Haberin özetini paylaşıyoruz:

Trump, CBS televizyonu ile 15 Ekim günü yaptığı röportajda, iklim değişikliği konusunda çalışan bilim insanlarının siyasal görüşlerini öne koyduğunu söyledi. Bundan bir gün sonra Asssociated Press (AP), Başkan Trump’a çevre ile ilgili bazı sorular yöneltti. Trump AP’nin sorularına “Biliyorsunuz ben çevreye, ekolojiye inanan biriyimdir, aslında tam bir çevreciyim. İnsanların beni öyle görmediğini biliyorum ama ben bir çevreciyim. Temiz bir çevre olmasını istiyorum ama ülkemiz için iş de istiyorum” diye yanıt verdi.

Trump ayrıca, iklim değişikliğinin insani sebeplerden kaynaklandığına inanmadığını da belirtti. Trump, Birleşmiş Milletler’in kabul ettiği iklim değişikliği raporları hatırlatılınca da şunları söyledi: “Hayır, hayır, bazıları bir şeyler söylüyor ama başkaları da başka şeyler söylüyor. Amcam Massachussets Institute of Technology’de (MIT) yıllarca çalışan bir akademisyendi. Onunla bunu hiç konuşmadık ama bilimsel bir içgüdüm var ve buna göre şunu söyleyebilirim ki, iklim değişikliği konusunda en azından iki görüş var.”

Trump yönetimindeki ABD, daha önce Paris İklim Anlaşması’ndan çekilmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.