Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Paul Krugman: “Ara seçimleri Demokratlar kazanırsa Trump hile yapıldığı iddiasıyla yasadışı adımlar atacak”

ABD Başkanı Donald Trump’ın, 6 Kasım’daki ara seçimler öncesi başlayan erken oy verme sürecinde hile yapıldığını iddia ettiği tweet’ine atıfta bulunan New York Times yazarı Paul Krugman, seçimlerde Cumhuriyetçilerin büyük kayıplar yaşaması durumunda Trump’ın, iktidarda kalabilmek uğruna yasadışı yollara başvurabileceğini öne sürdü.

Erken oy verme sürecinde hile yaptığını iddia ettiklerine Twitter’dan seslenen Trump, tweet’inde, “Yetkililer sizi dikkatle izliyor. Hileciler büyük cezalara çarptırılacak” açıklamasında bulundu.

Trump’ın tweet’ini alıntılayan, Nobel Ödüllü ekonomist Krugman ise, Demokratların Temsilciler Meclisi’nde çoğunluğu kazanması durumunda Trump’ın, seçimlerde hile yapıldığını iddia ederek, iktidarda kalmak için yasadışı adımlar atacağını iddia etti.

“Demokratlar kazanamazsa vay halimize!”

Paylaştığı tweet dizisinde Krugman şu açıklamalarda bulundu: “Demokratlar en azından Temsilciler Meclisi’nde çoğunluğu elde edemezse vay halimize. Gerçi etseler bile siyasi bir kabus yaşayacağız. Cumhuriyetçiler seçimin çalındığını iddia ederek, çoğunluğun meşruiyetini tanımayacaklar.”

Krugman şöyle devam etti: “Trump tarafından atanan gazilerden sorumlu bakan Robert Wilkie, Trump’tan aldığı güçle meclisin talep ettiği belgeleri teslim etmeyi reddediyor. Aslında bu durum gelecekte yaşayacaklarımızın bir fragmanı. Demokratlar mecliste çoğunluğu kazanarak soru sorma hakkı elde etseler bile, Trump yönetimi bilgi vermeyi reddedecek ve birçok değişik şekilde yürütme gücünü istismar edecek. Anayasa ve yasaları dikkate almamak için seçimlerde hile yapıldığını iddia edecekler. Eğer bu kadarı da olmaz diye düşünüyorsanız, olayları doğru takip etmemişsiniz demektir.”

Krugman tweet dizisini şu uyarıyla sona erdirdi: “Çok yakında pek çok hükümet yetkilisi, üstlerinden gelen yasadışı emirleri uygulayıp uygulama konusunda zor kararlar vermek zorunda kalacaklar. Unutmayın ki bu iyi senaryo.”

 

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.