Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Trump, ABD’ye doğru yola çıkan 7 bin göçmeni durdurması için Meksika’ya baskı yapıyor

ABD Başkanı Donald Trump, El Salvador, Guatemala ve Honduras’tan kaçtıktan sonra ABD’ye doğru yola çıkan 7 bin göçmeni durdurması için Meksika’ya baskı yapmaya devam ediyor.

The New York Times’ın haberine göre Trump, Twitter’da kendi hükümetini de töhmet altında bırakan ve asılsız olduğu iddia edilen bir uyarıda bulundu. Trump yola çıkan göçmen konvoyunda “suçlular ve nereden geldikleri belli olmayan Ortadoğulular” olduğunu yazdı. Göçmen yasasını değiştirmelerine izin vermedikleri için suçu Demokratların üzerine atan Trump, güneydeki Meksika sınırının yetersiz ve tehlikeli olduğunu söyledi.

Cumhuriyetçiler önümüzdeki kasım ayında yapılacak ara seçimlerin, göçmenler ve ırk konusunda bir savaşa sahne olacağını belirtiyor. Cumhuriyetçi Parti’ye yakın ajans ve basın kuruluşları tarafından da yüksek sesle tekrarlanan bu temalar, Trump’ın 2016’da seçimleri kazanmasına ve iki yıl önce Cumhuriyetçilerin Senato’nun kontrolünü ele geçirmelerine yardımcı olmuştu.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.