Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İsmet Gümüşdere’nin anısına “Ağların Ardında 60 Yıl” sergisi

Foto Muhabiri İsmet Gümüşdere için ölümünün 15. yılında Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Basın Müzesi’nde bir sergi düzenlendi. 22 Ekim’de açılan sergide, İsmet Gümüşdere’nin Türkiye futbol basınına damga vurmuş fotoğraflarının yanı sıra, kızı Avukat Serpil Altop’un bu unutulmaz kareleri tuvale aktardığı yağlıboya tablolarının da bulunduğu 35 eser yer alıyor. “Ağların Ardında 60 Yıl” adını taşıyan sergi, 9 Kasım’a kadar gezilebilir.

İSMET GÜMÜŞDERE KİMDİR? (1925-2003): İstanbul’da doğdu. Gazeteciliğe 1945 yılında Cumhuriyet gazetesinde foto muhabiri olarak başladı. Son Telgraf, Tercüman, İstanbul Ekspres ve Hürriyet gazeteleriyle Öz Fenerbahçe Dergisi’nde çalıştı. İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya’da “Objektif Asla Yalan Söylemez” ismi altında spor ve doğa fotoğraflarından oluşan sergiler açtı. “Ağların Ardında” ismiyle bir kitap yayınladı. Son çalışması “Objektif Yalan Söylemez” 1999 yılında yayınlandı. Mesleğini doğa ve insan konularında fotoğraflar çekip sergi düzenleyerek sürdüren Gümüşdere evli, üç çocuk ve üç torun sahibiydi.

Gümüşdere’nin fotoğraflarıyla Serpil Altop’un tablolarından bazıları:

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.