Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Endonezya’da düşen uçağın enkazına ulaşıldı

Sabah 06:20’de başkent Cakarta’dan Sumatra Adası’ndaki Pangkal Pinang kentine gitmek üzere kalkış yaptıktan sonra saat 06:33’te radar ile bağlantısı kopan uçağın enkazına denizde ulaşıldı. Enkazın bulunduğu noktada arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Endonezya Ulaştırma Bakanlığı da 181 yolcu arasında 2 bebek ve 1 çocuk bulunduğunu, mürettebatın ise 2’si pilot 7 kişiden oluştuğunu bildirdi. Uçakta, Endonezya Maliye Bakanlığı’ndan 20 hükümet yetkilisinin de bulunduğu belirtildi.

Lion Air Havayolu CEO’su Edward Sirait basına yaptığı açıklamada, Boeing 737 MAX 8 tipi JT 610 uçağının, şirketin bünyesine son kattığı yeni uçaklardan biri olduğunu aktardı. Uçağın bir süre önce Cakarta uçuşu yaparken arızalandığı ortaya çıktı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.