Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tesla, Türkiye’ye yapacağı yatırımı durdurma kararı aldı

Enerji depolama şirketi ve elektrikli otomobil üreticisi Tesla, siparişlerinin durmasını gerekçe göstererek Türkiye’deki yatırımlarını durdurma kararı aldı.

Dünya gazetesinden Aysel Yücel’in haberine göre, Türkiye haziran ayında ABD’den ithal edilen otomobillere yüzde 60 ek vergi koymuştu. Ağustos ayında ek vergi oranının yüzde 120’ye çıkarılmasının ardından Tesla’da siparişler durmuş, verilmiş siparişler de gümrükten geri yollanmıştı.

S&S Motors Genel Müdürü Ferhat Albayrak, Tesla Türkiye’ye yatırım planını durdurduğunu açıkladı.

Tesla’nın kurucu ortaklarından Elon Musk, 8 Kasım 2017’de Beştepe’de Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kabul edilmişti.

Tesla daha önce Türkiye’de satış ve servis hizmeti vereceğini açıklamıştı. Elon Musk ise Twitter hesabından, ‘‘Bu yıl içinde Tesla’yı Türkiye’de piyasaya sürmeyi planlıyoruz’’ paylaşımında bulunmuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.