Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Washington Post: Veliaht Prens Muhammed bin Salman, cinayetten sonra Amerikan yönetimine “Kaşıkçı, tehlikeli bir İslamcı” dedi

The Washington Post’ta çıkan habere göre, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Salman, Kaşıkçı’nın ortadan kaybolmasından sonra, ABD Başkanı Donald Trump’ın damadı Jared Kushner ve Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton ile yaptığı telefon görüşmesinde Kaşıkçı için “Washington ile teması olan tehlikeli bir İslamcı” dedi. Telefon konuşmasının içeriği Kushner ve Bolton’un yakın çevresine dayandırıldı.

İddiaya göre Prens Salman, telefon konuşmasında Bolton ve Kushner’den ABD-Suudi Arabistan ilişkilerini korumalarını istedi. Ayrıca Prens, Kaşıkçı’nın Müslüman Kardeşler’in bir üyesi olduğunu belirtti. Bu telefon görüşmesinin ilginç tarafı ise Suudi Arabistan’ın yetkili kurumlarının yumuşak açıklamalarından hemen önce olmasıydı. Şu anda Suudi Arabistan’daki kurumlar ve yetkililer söz konusu vakayı ‘berbat bir hata’ ‘büyük bir trajedi’ olarak niteliyor. Ancak söz konusu telefon görüşmesinde, Prens’in Kaşıkçı’ya yönelik “tehlikeli bir İslamcı” ve “Müslüman Kardeşler üyesi” demesi dikkati çekiyor.

Çarşamba günü açıklama yapan bir Suudi yetkili ise bu tür telefon görüşmelerinin bir rutin olduğunu, ancak Prens’in Kaşıkçı’yla ilgili bu tür yorumlarda bulunmadığını söyledi. Öte yandan ailesi, Kaşıkçı hakkındaki bu iddiaları ilk günden beri reddediyor.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.