Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Erdoğan: “İnsan siyasette mücadele ederken tatlı bir rekabet yapabilecek rakip istiyor. Bize de CHP denk geldi”

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin TBMM grup toplantısında konuştu. Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şu şekilde:

“Durmak yok yola devam”

AK Parti iktidarının 3 Kasım itibariyle 16 yılını geride bırakıp, 17’nci yılına girdik. Ortaya çıkan manzara çok önemli bir tarihi değişime işaret ediyor. Milletimiz her seçimde tercihini AK Parti’den yana koyarak, Türkiye’yi büyütme ve muasır medeniyetler seviyesine çıkarma hedefimize destek vermiştir. 16 yılda 14 seçimde milletimizin karşısına çıktık ve her seçimde hamdolsun ‘Durmak yok yola devam’ mesajını aldık.”

“Üniversiteyi biz onların ayağına getirdik”

“Eğitim davası bu ülkenin ve milletin asırlardır üzerinde durduğu ve bir türlü istediği neticeyi alamadığı bir meseledir. Eğitime ayrılan kamu kaynaklarını bu yıl itibariyle 10 milyar liradan 120,2 milyar liraya çıkartarak bütçede ilk sıraya yükselttik. Çıkıyor atıyor; öğretmenler atanamıyor, sınıflar boş… Öyle palavra yok, milletimiz tüm gerçekleri görüyor.

Ben sizlere gerçekleri anlatıyorum, sizlere havadan sudan konuşmuyorum. 70-75 kişilik sınıflarda biz okuduk. Bunlardan, CHP ve diğerlerinden böyle bir mirası devraldık ama şimdi hamdolsun bu ortalamayı 30’a indirdik.

Iğdır’daki, Kars’taki öğrencilerimizin İstanbul’a, Ankara’ya gelmesine gerek kalmadı; üniversiteyi biz onların ayağına getirdik. 75 -76 üniversiteden 206’ya çıkardık. Bununla hem eğitim öğretimin maliyetini düşürdük hem de ‘İmkanlar artık sizin önünüzde’ dedik.

Üniversiteli öğrencilerimizin sayısını 1 milyon 650 binden 7 milyon 600 bine ulaştırdık. Yükseköğrenimde kredi burs ücreti 1 Ocak’tan itibaren 500 lira olacak. Ya kredi ya burs, başvuran her öğrenciye veriliyor. Bazı öğrencilerimiz ‘İlla burs’ diyor. Ya evladım, illa da burs yok. Sen krediye de başvursan faiz uygulaması yok. Meslek liseleri ve imam hatip liselerine yapılan haksızlıklara son verdik. Yeni dönemde kalitenin yükselmesi çabası içerisinde olacağız.”

“Yüzlerce dev eseri ülkemize biz kazandırdık”

“Marmaray, Osman Gazi Köprüsü, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Avrasya Tüneli gibi yüzlerce dev eseri ülkemize biz kazandırdık. Havalimanlarımızın sayısının 30 ilave ile 56’ya çıkardık. Evinden çıkıyorsun yarım saate, bilemedin 45 dakikada havalimanındasın, bu medeniyetin bir adımıdır. Yurtdışı destinasyonlarında Türkiye bir numara… Bay Kemal çalışıyoruz, çalışıyoruz. Kıskansan da patlasan da çalışıyoruz, çalışacağız.”

“Cumhuriyete bir hediyemiz oldu”

Cumhuriyetimizin 95’inci yılında açtığımız havalimanımız sayesinde bu alandaki gücümüzü başka bir boyuta çıkardık. Beyefendi ne diyor? ‘Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Ankara’da yapılır’ diyor. Sen bizim birçok kutlamamıza katılmadın. Çıktın Tandoğan’da yürüdün falan. Senin hayatın böyle meşru olmayan yollarla geçti. Sen devlet adamı nedir bilmiyorsun, bunu yapamıyorsun. O gün o salonda, 10 bine yakın vatandaşımızla kutladık. Orada Cumhuriyete bir hediyemiz oldu. Ne o? İstanbul Havalimanı. Sen o duyguyu yaşamaktan mahrum oldun. Olamazsın, nasibin yok, nasibin!”

“Bize de düşe düşe CHP ve başındaki avane denk geldi”

“İnsan, siyasette şöyle ele avuca gelen, mücadele ederken tatlı bir rekabet olacak rakip istiyor. Bize de düşe düşe, CHP ve başındaki avane denk geldi. Rabbimizin hikmetinden sual olunmaz. Geçen bir televizyon programında çıkmış, Muğla Belediyesi’ni örnek veriyor. Her yeri kreş ve okullarla donattıklarını söylüyor. Araştırdık, büyükşehirin yaptığı bir okul yok. Bunun yalanlarını ortaya dökmekten, mahkemeye başvurarak tazminat almaktan yoruldum.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.