Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Netflix film yayınlama stratejisini değiştiriyor

Netflix’in 2015 yılında yayınladığı ilk orijinal filmi Beasts of No Nation’dan bu yana uyduğu büyük bir kuralı vardı. Abonelerin filmleri izlemek için bir saniye bile beklemeleri gerekmiyordu. Filmler eğer sinemalarda gösterime girecekse platformda da eş zamanlı olarak yayınlanıyordu. Bu politikaları sinemaların filmlerine özel gösterim uygulama istekleriyle çatışıyordu. Sonuç olarak, Netflix filmlerini nadiren sinemalarda gösteriyordu. Bunu da Oscar’ın adaylık başvurusu için koyduğu sinemalarda gösterime girme ön koşulu için yapıyordu.

Bu yıl Netflix, Alfonso Cuarón’un Venedik Film Festivali’nde prömiyerini yapan ve dikkatleri üzerine çeken Roma filminin haklarını elinde bulunduruyor. Gelecek aylarda ise Coen kardeşlerin son filmi The Ballad of Buster Scruggs ve Sandra Bullock’un bilimkurgu-korku filmi Bird Box salonlarda olacak. Bu büyük çıkışlarla Netflix’in kuralları ve salon yöneticilerinin onlara karşı tutumları değişmeye başladı. Roma, 21 Kasım’da Amerika’da iki salonda gösterime girecek. İlerleyen haftalarda gösterimlerin artması bekleniyor. 14 Aralık itibariyle de Netflix filmi yayınlamaya başlayacak. The Ballad of Busters ve Bird Box filmleri de gösterime girdikten bir hafta sonra Netflix’te yayınlanacak.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.