Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Eski bir danışmanı açıkladı: “Hillary Clinton yeniden başkanlığa aday olacak”

“2020 ABD Başkanlık seçimlerine adaylığına kesin gözüyle bakıyorum.” Bunu söyleyen 2016’da Donald Trump’a kaybeden ABD Demokratik Parti adayı Hillary Clinton’ın eski danışmanlarından Marc Penn.

Penn, The Wall Street Journal gazetesine, Demokratik Parti’nin önemli figürlerinden Andrew Stein ile beraber yazdığı makalede Clinton’un ABD başkanlığı için son gününe kadar savaşacağını belirtiyor. Penn ve Stein, kısa vadede çıkacak “Adaylığı düşünmüyorum” demeçlerine itibar edilmemesi gerektiğini söylüyor. İkiliye göre Clinton, adaylığını diğer Demokrat adaylardan sonra açıklayacak.

Yazıda ayrıca, Clinton’ın 2016 seçimlerindeki hatalarını analiz etmek ve küllerinden daha güçlü doğmak için iki senesini akıllıca kullandığı ve kritik noktalarda kendisine oy vermekten çekinen kararsız kesimi, 2020 seçimlerinde “güçlü, vatanperver, tecrübeli” profiliyle ikna edeceğine inandığı belirtiliyor.

Clinton, 6 Kasım’daki ara seçimlerden önce verdiği bir röportajda, yeni bir adaylığa kapıyı açık bırakmıştı. Kendisine yöneltilen gelecek ile ilgili sorulara, “Yeniden kampanya yürütmeye hayır derim ancak Amerikan Başkanı olmak halen istiyorum” diye cevap vermişti.

Clinton’ın eski danışmanlarından Philippe Reines ise çıkan haberlere manşetlik bir yorum yaptı: “Piyango kazanma ihtimali başkan olma ihtimalinden yüksek.”

Başkanlık yolunda üçüncü denemesine hazırlanıyor

Hillary Clinton, 2007’de Demokratik Parti’den ABD başkanlığına adaylığını koymuştu. Demokratik Parti içinde yapılan ön seçimlerde adaylığını koyan diğer siyasetçiler arasında Barack Obama ile son ikiye kalan Clinton, ön seçimleri az farkla Obama’ya kaybetmişti.

2016 ABD Başkanlık seçimlerinde ise Demokrat Parti’den başkan adayı olmuş ve ön seçimleri kazanmıştı. Fakat büyük favori olarak girdiği seçimler sonucunda Donald Trump başkan olurken, kendisi ikinci sırada yer almıştı. Trump’dan yaklaşık 3 milyon daha fazla oy kazanmış ancak başkanlık için gereken 270 delege sayısına ulaşamayarak, seçimleri kaybetmişti

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.