Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kürşat Bumin için Bebek Camii’nde cenaze töreni düzenlendi

71 yaşında hayatını kaybeden Gazeteci-Yazar ve Akademisyen Kürşat Bumin’in  cenaze namazı bugün Bebek Camii’nde kılındı. Bumin, yarın İzmir Alsancak Hocazade Cami’nde düzenlenecek törenin ardından toprağa verilecek.
1947 yılında Sivas’ın Yıldızeli ilçesinde doğan Kürşat Bumin, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih, Coğrafya Fakültesi Felsefe Bölümü’nü bitirdi. 1972-1980 yılları arasında Paris’te siyaset felsefesine ilişkin çalışmalar yaptı ve çeşitli dergilerde makaleleri yayınlandı. Türkiye’ye döndükten sonra 10 yıl boyunca Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü’nde öğretim üyeliği görevinde bulundu. Burada verdiği derslerin hazırlıkları ve notlarından yararlanarak, 1998’de medya eleştirilerini içeren “MedyaKronik” adlı kitabını yayınladı.

2000 yılında “MedyaKronik” isimli internet sitesinin kurucuları arasında yer aldı. Ayrıca Ali Sirmen ile birlikte SkyTürk kanalında bir televizyon programı sundu. Alper Görmüş ile Yeni Şafak gazetesinde Kronik Medya sayfasını hazırladı. 2013 yılında, Gezi Parkı eylemlerini destekleyen yazılarından ötürü uzun süre yazarlık yaptığı Yeni Şafak’tan ayrılmak zorunda kaldı.

3 Nisan 2013 tarihinde AK Parti tarafından açıklanan ve Barış Süreci’ni yönetecek olan 63 kişilik Akil İnsanlar heyetinde Karadeniz Bölgesi Temsilcisi olarak yer aldı. En son Gazete Duvar’da yazarlık yapan Bumin, Prof. Tülin Bumin’le evli ve bir çocuk babasıydı.

Kitapları :
1981 – Sivil Toplum ve Devlet
1983 – Batı’da Devlet ve Çocuk
1986 – Demokrasi Arayışında Kent
1997 – Okulumuz, Resmi İdeolijimiz ve Politikaya Övgü
1998 – MedyaKronik
2002 – Hukuksuzluğun Günlüğü
2002 – Otoriter Demagoji Farklı Ol, Benim Gibi Ol

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.