Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Macron’dan Trump’ın tweetlerine cevap: “Müttefikler birbirine saygı duymalı”

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ABD Başkanı Donald Trump’ın birkaç gün önce “Biz gelmeseydik Paris’te Almanca öğreniyor olurdunuz ” ve kendi seçim kampanyasının sloganına atfen “Fransa’yı yeniden büyük yap!” tweetlerine yanıt verdi. Macron katıldığı bir televizyon programında, “Uzun tarihimiz boyunca iki ülke hep birbirinin müttefiki olmuştur ve müttefikler birbirine saygı duymalı” dedi. Macron ayrıca, Trump’ın sözlerinin şık ve hoş olmadığını da ekledi. Macron, ABD Başkanı ile twitter üzerinden bir polemiğe girmeyeceğinin ve ortak başka dertlere karşı savaşmanın elzem olduğunun altını çizdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.