Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Rus Askeri İstihbarat Teşkilatı Başkanı İgor Korobov hayatını kaybetti

Kremlin’den yapılan açıklamada, Rus Askeri İstihbarat Teşkilatı GRU’nun Başkanı İgor Korobov’un dün “ciddi ve uzun bir hastalık” sonucu hayatını kaybettiği bildirildi.

The Guardian’ın geçtiği habere göre, 2016’dan beri teşkilatın başında olan 63 yaşındaki Korobov hakkında Rus Savunma Bakanlığı “harika bir insan, Rusya’nın inançlı bir evladı ve bir vatansever” değerlendirmesinde bulundu.

Rusya’nın en donanımlı haber alma teşkilatı olduğuna inanılan GRU, eski ajanı Sergey Skripal ve kızını hedef alan zehirleme girişimiyle beraber dünya gündemine gelince suçlamalar Korobov’a yönelmişti. GRU’nun operasyonlarında başarısız olduğu iddialarının yoğunlaşmasından sonra, geçen ekim ayında, 1985 yılından beri GRU’da çalışan Korobov’un sağlık sorunları yaşadığı açıklanmıştı.

ABD eski Başkanı Barack Obama’nın Rusya Danışmanı Michael Carpenter, bugün attığı tweet’te “Selefi 2016’da kalp krizinden ölmüştü. Bu işi yapanların yaşam süresi gayet düşük, zaten tüm Rusya’da ortalama yaşam süresi düşük” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.